U Rijeci održan četvrti blok edukacije STEM Akademije

04.04.2022 | Istaknuto, Novosti, ODRAZ-ove vijesti

U prostoru riječkog RiHuba 31. ožujka i 1. travnja 2022. održan je četvrti blok edukacije STEM Akademije koju provodimo kao dio aktivnosti projekta #STEMzaBudućnost. U sklopu edukacije kojom želimo ojačati predstavnike OCD-a i akademske zajednice za popularizaciju STEM-a, 17 predstavnika partnera unaprijedili su vještine uspješne komunikacije i prezentacije te posjetili primjere dobre prakse – riječki StepRI i ICT tvrtku Infobip u Vodnjanu.

Svrha projekta “STEM za održivu budućnost” je izgradnja kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva, studenata i drugih zainteresiranih mladih korištenjem suvremenih edukativnih metoda u područjima STEM-a, STEAM-a, održivog razvoja, kritičkog i kreativnog razmišljanja i dr.

Tema četvrtkog bloka edukacije koju je vodila psihologinja Carmen Majetić Pavić bila je posvećena komunikacijskim i prezentacijskim vještinama. Nakon što su polaznici upoznati s načinima kako ostvariti uspješnu komunikaciju i pripremiti uspješnu prezentaciju, Milan Bajić, viši predavač s Tehničkog veleučilišta Zagreb održao je izlaganje o primjeni digitalne obrade slike u društvu.
Drugi dan je uslijedio posjet primjerima dobre prakse. U riječkom kampusu nas je ugostila Jana Blažević Marčela iz znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci StepRI. Riječ je o poduzetničkoj potpornoj instituciji koju je 2008. osnovalo Sveučilište u Rijeci, Poslovno -inovacijska agencija RH-BICRO, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Svima koji žele pokrenuti posao ili već imaju svoj startup, Step Ri nudi program podrške kod pokretanja poslovanja te iskusni tim mentora i poslovnih savjetnika. Pored toga, nude edukacije iz poduzetništva te savjetovanje za inovacije i upravljanje.

Nakon Rijeke otputovali smo u Istru, gdje smo posjetili impresivan Infobipov kampus Pangea u Vodnjanu koji se prostire na 17.000 četvornih metara. Kampus čini velika centralna zgrada, park, igralište za tenis i odbojku na pijesku te kuće izgrađene u tradicionalnom mediteranskom stilu. Kampus Infobipa nije samo poslovni prostor za lokalnih 300 zaposlenika, nego i edukacijski centar za nove djelatnike iz najudaljenijih dijelova svijeta. Jedna od najuspješnijih hrvatskih IT tvrtki i najvećih globalnih komunikacijskih platformi u našem okruženju, osnovane 2006. godine, zapošljava preko 80 nacionalnosti. O tome čime se Infobip bavi, više nam je ispričala Monika Ivanović, voditeljica odgovorna za brendiranje poslovanja u Infobipu.

Projekt provodimo u suradnji s Udrugom Radiona, Tehničkim veleučilištem u Zagrebu i Veleučilištem u Šibeniku. Više o projektu pogledajte OVDJE.

Više o prijašnjim modulima edukacije pogledajte na sljedećim poveznicama:

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost ODRAZ-a.

     

Pin It on Pinterest

Share This