10 godina ODRAZ-a

ODRAZ je 2010. obilježio desetogodišnjicu djelovanja i doprinosa promjenama. Vrijedan je to rezultat za jednu stručnu neprofitnu organizaciju.

Odlučili smo to iskoristiti i za promociju svoje djelatnosti – redizajniranje i poboljšanje web stranice kao prozora u svijet, okupljanje i druženje bivših i sadašnjih suradnika te pojavljivanje u medijima.

Obilježavanje desetogodišnjice organizirali smo1. prosinca 2010. Bilo je ugodno okruženje – zimski vrt u snježnom Maksimiru, super muzika – Petra Antolić trio, voditeljica Zlata Mück,  i što je najvažnije – preko 60 suradnika, partnera, novinara, volontera.

Osmislili smo i kratku radionicu na temu načela i vrijednosti koje promoviramo: vizionarstvo, proaktivnost, informiranje, razvoj sposobnosti, partnerstvo ZA ODRŽIVI RAZVOJ. Angažirali smo sve prisutne da se uključe u rad u manjim grupama, da se upoznaju međusobno, ali i da na trenutak zastanu i promisle o ODRAZ-ovim, ali i svojim vrijednostima. Zašto vrijednosti? ODRAZ smatra da se uspješan može biti, ako pored stručnosti imaš izgrađene vrijednosti koje unosiš u svoj rad i koje živiš.

Na kraju su svi polaznici dobili poklon paket s našim novim letkom, magnetom i čokoladicama s našim logom, ali i vrijednom knjigom koju smo izdali: Pedagogija obespravljenih P. Freire. Možete pogađati – i to je knjiga s vrijednostima i načinu razmišljanja bliskom ODRAZ-u.

To je bila i prilika da mediji izvijeste o nama, a ne samo o našim aktivnostima, npr. u emisijama Hrvatskog radija ‘Z kao Zemlja’ i ‘Šuškalica’.

Pin It on Pinterest