Atlas ciljeva održivog razvoja 2020.

29.01.2021 | Zanimljivosti

Atlas ciljeva održivog razvoja 2020. predstavlja interaktivno pripovijedanje priča i vizualizacije podataka o 17 ciljeva održivog razvoja. Ističe trendove za odabrane ciljeve unutar svakog cilja i uvodi koncepte o tome kako se mjere pojedini ciljevi održivog razvoja (SDGs). Tamo gdje su dostupni podaci, također ističe novi utjecaj pandemije COVID-19 na ciljeve održivog razvoja.

Atlas se crpi iz baze Pokazatelja svjetskog razvoja (eng. World Development Indicators) Svjetske banke), kao i iz širokog spektra relevantnih izvora podataka znanstvenika i drugih istraživača širom svijeta.

Ovo je treće izdanje iz serije Atlas – nadamo se da će vam biti privlačno i informativno te vas nadahnuti da otkrijete, razumijete i vizualizirate napredak u postizanju ciljeva održivog razvoja.

 

Atlas ciljeva održivog razvoja 2020 izradila je Grupa za razvojne ekonomike podataka (DECDG) Svjetske banke, u suradnji s raznim jedinicama Svjetske banke. Partnerski fond za ciljeve održivog razvoja (SDG fond) pružio je financijsku potporu.

Izvor: https://datatopics.worldbank.org/sdgatlas/

Pin It on Pinterest

Share This