Održan treći blok edukacije Škole za lokalni održivi razvoj 2021.

05.07.2021 | Istaknuto, Novosti, ODRAZ-ove vijesti

U sklopu projekta „SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost“ održan je treći blok edukacije Škole za održivi razvoj 2021. u Dubrovniku 1. i 2. srpnja 2021. godine. 25 sudionika predstavnika partnera na projektu upoznalo se s participativnom planiranju lokalnog razvoja, sistemskim razmišljanjem, analizom društvenog utjecaja i primjerima dobre prakse.

Nakon Zagreba i Zlatne Grede, otputovali smo do Dubrovnika i posjetili udrugu Deša koja nas je ugostila u svom prostoru u Lazaretima. U trećem bloku edukacije, kroz prezentacije, grupni rad i diskusiju sudionici su učili o participativnom planiranju lokalnog razvoja, sistemskom razmišljanju i osnovama design-thinkinga. Kraj prvog dana završili smo obilaskom gradskih zidina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

  .

  Tijekom drugog dana treninga u Dubrovniku, Mario Munta s Fakulteta političkih znanosti je održao prezentaciju o Analizi društvenog utjecaja. Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a je predstavila Cilj 11. Održivi gradovi i zajednice kao uvod u prezentaciju o programu Urbact kojeg je predstavio Mario Žuliček iz Udruge gradova u RH, kao i primjere održivog razvoja nekoliko hrvatskih gradova. Na kraju smo čuli i izvrstan primjer djelovanja udruge Deša u lokalnoj zajednici.

  Sljedeći blok edukacije planira se održati tijekom rujna u Šibeniku.

  Galeriju fotografija s trećeg trening-bloka pogledajte OVDJE.

  Više o projektu SUSTINEO pročitajte OVDJE.

  Vijest s prvog trening-bloka je dostupna OVDJE.

  Vijest s drugog trening-bloka je dostupna OVDJE.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Pin It on Pinterest

  Share This