Trening program za održivi lokalni razvoj-LAG Izvor, 2011.-2012.

U okviru projekta “Zajedno za održivi razvoj u Hrvatskoj” proveden je trening program za članove Lokalne akcijske grupe Izvor, osnovane po načelima pristupa LEADER programa za ruralni razvoj Europske unije.

Trening se sastojao od šest dvodnevnih modula koji su se provodili od srpnja 2011. do lipnja 2012. godine u različitim mjestima na području LAG-a.

Svrha treninga bila je da se redovnim okupljanjem, zajedničkim radom i stečenim vještinama potakne razvoj lokalnog partnerstva na dobrobit razvoja i kvalitetnog života na području LAG-a. Način obuke je bio interaktivan (kombinacija teorijskog i praktičnog dijela) te je zahtijevao kontinuirano sudjelovanje i aktivan doprinos polaznika.

   

  Polaznici su dobili specifična znanja i vještine (osnove pisanja prijedloga projekta, upravljanje projektnim ciklusom i izrada logičkog okvira, pisanje projektnih prijedloga za fondove EU, projektni menadžment i osnove izrade proračuna i dr.),  koje će im olakšati poticanje pozitivnih promjena u zajednicama okupljenim u LAG.

  Svi polaznici su nakon treninga postali članovi Mreže za lokalni razvoj koju facilitira ODRAZ.

  Naglasak je tijekom treninga stavljen na razvoj ruralnih područja što uključuje, između ostalog, načela održivog razvoja ruralnih područja, strategiju ruralnog razvoja te osnovne elemente LEADER pristup.

  Pin It on Pinterest

  Share This