Organiziranje lokalnog razvoja-LAG Baranja – 2013.

U partnerstvu s udrugom Slap i LAG-om Baranja od 15.-17. svibnja u Karancu je održan trodnevni trening za 18 mladih visokoobrazovanih Baranjaca, kao podrška radu LAG-a Baranja.

Ciljevi treninga bili su upoznati sudionike s osnovnim principima mobiliziranja i organiziranja zajednice; osvijetliti uloge sektora u društvu i komplementarnost njihovih doprinosa razvoju zajednice; upoznati sudionike s razinama uključivanja dionika u promišljanje razvoja zajednice; raspraviti potrebe, mogućnosti i ograničenja uspješnom razvojnom partnerstvu; upoznati sudionike s načelima i značajkama europskog pristupa LEADER ruralnom

   

  razvoju; doprinijeti jačanju vještina i sposobnosti mladih dionika na području planiranja razvoja zajednica i upoznati sudionike s osnovnim elementima i koracima planiranja lokalnog razvoja, prateći Strategiju područja LAG-a Baranja.

  Obuka je uključivala korištenje različitih metoda poduke, provjerenih i usavršavanih u dosadašnjem radu ODRAZ-a s odraslim polaznicima kroz participativni i interaktivni način učenja: kraća izlaganja, rad u manjim grupama, “brainstorming”, razmatranje praktičnih primjera, poticanje rasprave i izravnog sudjelovanja polaznika. Takva metoda rada omogućila je polaznicima potpunije i učinkovitije usvajanje novih znanja i vještina te ih potaknula na unaprjeđivanje sposobnosti na području i lokalnog razvoja.

  Obuku su provele L. Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a i V. Jelić Mück iz ODRAZ-a/HMRR-a.

  Pin It on Pinterest

  Share This