Popravi.to – novi servisni portal za prijavu komunalnih problema

05.11.2021 | Zanimljivosti

Novi servisni portal Popravi.to aktivira građane i građanke te motivira javnu vlast u rješavanju aktualnih komunalnih problema u Hrvatskoj. Služi za otkrivanje, otklanjanje i rješavanje problema na području cijele Hrvatske, a dostupan je na webu.

Popravi.to je besplatan alat, nastao u suradnji Code for Croatia i Gonga, koji olakšava prijavljivanje problema i štete na javnim površinama i infrastrukturi u svakom kvartu, gradu, općini i drugim dijelovima Hrvatske. Nastao je kao ideja da se građanima omogući lakša prijava problema na koje su naišli kako ne bi morali istraživati kome uputiti prijavu o rupi na kolniku ili nogostupu, uličnoj rasvjeti koja ne radi, oštećenoj klupi ili nepropisnom odlagalištu otpada.

Potrebno je označiti lokaciju na karti, kratko opisati i fotografirati problem te označiti kategoriju, a Popravi.to na temelju tih podataka prijavu šalje na pravu adresu. Prijavitelj može ostati anoniman, ali svaka prijava javno je vidljiva. Na taj način omogućuje se nadgledanje lokalnih vlasti i praćenje učinkovitosti rada komunalnih poduzeća, ali i usporedba upravnih jedinica međusobno. Također, lokalna uprava rasterećuje se ponovljenih prijava istog problema

Osnovna svrha portala je olakšati komunikaciju stanovnika s nadležnim tijelima javne vlasti i otvoriti prostor za suradnju u rješavanju problema zajednice.

Zanimljivi video o portalu pogledajte OVDJE.

Link na portal  Popravi.to

Izvor: Gong.hr

Pin It on Pinterest

Share This