[Zabilježite datum] Gradovi, klima i promet – dvodnevno hibridno događanje i 9. skupština mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE

11.02.2022 | Istaknuto, Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Grad Zagreb, koordinator mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa, domaćin je dvodnevnog hibridnog događanja posvećenog temi klime u gradovima, s naglaskom na nove politike EU-a, mogućnosti financiranja projekata i ublažavanja negativnog utjecaja prometa. ODRAZ je Tajništvo mreže.

Program započinje 17. ožujka u 10 sati godišnjom skupštinom mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE na kojoj će prisutni biti upoznati s radom Mreže u prethodnoj godini, programom rada u ovoj godini te izjavom Političkog odbora za 2022., kojom se naznačuju teme kojima će se baviti Mreža u svom radu.

Od 11.30 – 15.30 sati ćemo se baviti upoznavanjem s novim politikama EU-a i izvorima financiranja projekata održive i klimatski neutralne mobilnosti te će biti predstavljene nove javne politike održive urbane mobilnosti za EU i Zapadni Balkan. Nadalje, sudionici će biti informirani o nekim od novih izvora financiranja projekata u području mobilnosti, kao i usporedbi postojećih i novih programa uz primjere dosad provedenih projekata. Kraj prvog dana završit će panel raspravom „Nove politike EU-a i izvori financiranja – mogućnosti za gradove”.

Drugi dan događanja, 18. ožujka započet će u 10 sati okruglim stolom “Gradovi i klima – što se može učiniti za ublažavanje klimatskih promjena u gradovima uzrokovanih motoriziranim prometom”. Nakon ručka, planiran je terenski posjet.

Detaljan program rada i prijave za registraciju bit će objavljeni uskoro. Do tada zabilježite datum!

Slika: Vedrana Martinović (Foto natječaj “Kretanje mojim gradom”, 2017.)

Ovo dvodnevno događanje dio je aktivnosti projekta CLIMASUM. Više o projektu saznajte pročitajte OVDJE.

Ovaj projekt dio je Europske klimatske inicijative (EUKI) njemačkog Saveznog ministarstva za okoliš, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost (BMU).

Pin It on Pinterest

Share This