Prijavi se na besplatnu “STEM školu za mlade” od 11. do 14. travnja 2023. u Šibeniku!

02.03.2023 | Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Pozivamo mlade osobe i mlade predstavnike OCD-a u dobi od 18 do 29 godina da iskoriste jedinstvenu priliku i prijave se na besplatnu “STEM školu za mlade” koja će se održati od 11. do 14. travnja 2023. u prostoru Kampusa na šibenskoj Tvrđavi sv. Ivana. Program škole uključuje predavanja i praktičnu nastavu o temama kao što su STEM/STEAM, programiranje, robotika, upravljanje dronom, makerspace, design thinking, klimatske promjene i sl. Škola je dio aktivnosti projekta “STEM za održivu budućnost”. Rok za prijavu: 31. ožujka 2023.

Cilj STEM škole
Pružiti mladima (studentima) mogućnost izvaninstitucionalne edukacije i sudjelovanja u interaktivnim radionicama uz pomoć i vodstvo mentora. Mladima će se približiti teme sa svrhom stjecanja novih znanja i praktičnog rada u području robotike, novih tehnologija, programiranja, upravljanja dronom, design thinkinga i sl.

Najveća korist za mlade očituje se u mogućnosti praktičnog rada u manjim grupama tijekom radionica.

Tko se može prijaviti?
STEM škola je namijenjena mladim osobama i studentima te mladim predstavnicima organizacija civilnog društva s područja Republike Hrvatske. U školi mogu sudjelovati mladi u dobi od 18 do 29 godina.

Prijava mora sadržiti:

  • popunjen online obrazac prijave
  • motivacijsko pismo u kojem prijavitelj obrazlaže zašto je dobar kandidat/kinja za sudjelovanje u školi
    (u sklopu online prijave).

Prijavi se do 31. ožujka 2023. i pridruži nam se!

S obzirom na ograničen broj mjesta (20 sudionika), pri odabiru polaznika škole organizator će posebno uzeti u obzir dobro napisano motivacijsko pismo (pitanje u online obrascu). Nakon isteka roka za prijavu, svi prijavljeni će putem elektroničke pošte biti obaviješteni o statusu svoje prijave.

Opis aktivnosti
Četverodnevna radionica interaktivnog tipa uz podršku mentora iz ODRAZ-a, udruge Radiona, Veleučilišta u Šibeniku i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Troškovi edukacije
Sve troškove (prijevoza, smještaja i prehrane) pokriva organizator.

Napomena: refundirat će se samo troškovi karte javnog prijevoza (ne uključuje naknadu troškova dolaska osobnim vozilom).

Dan otvorenih vrata
Posljednji dan škole održat će se Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg će biti organizirano predstavljanje Teslinog transformatora i studentskih radova te radionice namijenjene za širu populaciju (demonstracija korištenja drona s termalnom i vidljivom kamerom, primjena robotike i robotskih programa, radionica s arduino mikrokontrolerima).

Smještaj
Kampus šibenske Tvrđave sv. Ivana (Put Tanaje 29) je smješten unutar najviše i površinom najveće šibenske kopnene utvrde. Nedavno je otvoren nakon kompleksne obnove. Ima 14 spavaonica, tri suvremeno opremljene učionice, prezentacijski prostor te zajedničke prostorije za druženje i odmor. Predviđen je za razvoj edukacijskog turizma i namijenjen isključivo organiziranim grupama studenata, učenika, mladih stručnjaka i umjetnika koji u Šibenik dolaze u okviru studijskih posjeta, terenske nastave i razmjene.

Program škole dostupan je OVDJE

 

 

Dan otvorenih vrata VUŠ-a – PROGRAM

.

.

.

Pojekt STEM za održivu budućnost je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost ODRAZ-a.

    

Pin It on Pinterest

Share This