Poziv na skup “Gradovi, klima i promet”

01.03.2022 | Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Otvorene su prijave i objavljen program dvodnevnog hibridnog događanja u organizaciji ODRAZ-a, tajništva mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE i Grada Zagreba, koordinatora Mreže. Skup posvećen temi klime u gradovima, s naglaskom na nove politike EU-a, mogućnosti financiranja projekata i ublažavanja negativnog utjecaja prometa, dio je aktivnosti projekta CLIMASUM. Rok za prijavu: 14. ožujka 2022.

Program započinje 17. ožujka u 10 sati godišnjom skupštinom mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE na kojoj će prisutni biti upoznati s radom Mreže u prethodnoj godini, programom rada u ovoj godini te izjavom Političkog odbora za 2022., kojom se naznačuju teme kojima će se baviti Mreža u svom radu.

Od 11.30 – 15.30 sati ćemo se baviti upoznavanjem s novim politikama EU-a i izvorima financiranja projekata održive i klimatski neutralne mobilnosti te će biti predstavljene nove javne politike održive urbane mobilnosti za EU i zapadni Balkan. Nadalje, sudionici će biti informirani o nekim od novih izvora financiranja projekata u području mobilnosti, kao i usporedbi postojećih i novih programa uz primjere dosad provedenih projekata. Kraj prvog dana završit će panel raspravom „Nove politike EU-a i izvori financiranja – mogućnosti za gradove”.

Drugi dan događanja, 18. ožujka započet će u 10 sati okruglim stolom “Gradovi i klima – što se može učiniti za ublažavanje klimatskih promjena u gradovima uzrokovanih motoriziranim prometom”.

Nakon ručka, planiran je terenski posjet i vožnja novootvorenom sljemenskom žičarom,

PRIJAVA
Sudjelovanje prijavite najkasnije do 14. 3. 2022. putem online obrasca na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/z2vhKoUyAXJGvviE9

Program uživo održat će se u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra (Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15). Svim sudionicima koji će sudjelovati online, dan prije događanja bit će poslana poveznica na Zoom.

Program rada pogledajte OVDJE.

Slika: Vedrana Martinović (Foto natječaj “Kretanje mojim gradom”, 2017.)

Ovo dvodnevno događanje dio je aktivnosti projekta CLIMASUM. Više o projektu saznajte pročitajte OVDJE.

Ovaj projekt dio je Europske klimatske inicijative (EUKI) njemačkog Saveznog ministarstva za okoliš, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost (BMU).

Pin It on Pinterest

Share This