Održana fokusna grupa o ulozi LAG-ova u održivom ruralnom razvoju

29.06.2021 | Istaknuto, Novosti, ODRAZ-ove vijesti

8. lipnja 2021. ODRAZ je, u suradnji s Pravnim fakultetom iz Zagreba, proveo fokusnu grupu ulozi LAG-ova u održivom ruralnom razvoju. U fokusnoj grupi sudjelovali su predstavnici LAG-ova i stručnjaci koji se bave temom ruralnog razvoja, a organizirana je unutar projekta SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost. 

Jedno od istraživanja u projektu se tiče uloge LAG-ova u održivom ruralnom razvoju. Fokusna grupa je organizirana kako bismo saznali više o okruženju djelovanja LAG-ova, njihovom utjecaju u zajednici i budućim perspektivama rada. Voditeljica fokusne grupe je bila direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

  .

  Predstavnici LAG-ova i stručnjaci koji se bave temom ruralnog razvoja razgovarali su o tome koliko su, i na koji (sve) način, „akcijske“ lokalne akcijske grupe utjecale na ruralni i održivi razvoj; koji je utjecaj članova LAG-a na djelovanje LAG-a; koji je učinak/utjecaj sredstava koje se lokalno dodjeljuju kroz LAG-ove; koja su iskustva, postignuća i izazovi u izradi Lokalnih razvojnih strategija.

  Provedba fokusne grupe je, uz analizu dokumenata javnih politika, dio osmišljavanja i provedbe znanstvenog istraživanja utjecaja lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) na lokalni održivi razvoj

  Cilj fokusne grupe je provesti strukturirani dijalog i zagovaračke aktivnosti s donositeljima odluka za donošenje kvalitetnih javnih politika i provedbu održivog razvoja u RH na svim razinama

  Rezultati fokusne grupe bit će objavljeni u znanstvenom članku.

  Više o projektu SUSTINEO pročitajte OVDJE.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Pin It on Pinterest

  Share This