Evaluacija planova održive urbane mobilnosti tema je dvodnevnog događanja u Velenju. Prijavite se!

31.08.2022 | Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Prijavite se na dvodnevno jesensko događanje koje će se održati 13. i 14. listopada 2022. u sklopu 7. CIVINET Foruma u slovenskom Velenju. Događanje organizira ODRAZ (Tajništvo mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE) u suradnji s Mestnom občinom Velenje. Središnja tema Foruma je evaluacija planova održive urbane mobilnosti (SUMP). Rok za prijavu: 3. listopada 2022.

Dvodnevno događanje radioničkog tipa dio je aktivnosti projekta CLIMASUM – Ublažavanje klimatskih promjena putem održive urbane mobilnosti, koji stavlja naglasak na koncept SUMP-ova, a čije se projektne aktivnosti provode u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Češkoj i Slovačkoj.

 

Događanje je namijenjeno predstavnicima javne uprave na lokalnoj i regionalnoj razini, organizacijama civilnog društva te akademskom i privatnom sektoru. Prilika je to za aktivno sudjelovanje, razmjenu znanja među sudionicima i umrežavanje.

Prvi dan Foruma održat će se radionica o evaluaciji SUMP-ova dok će drugi dan biti posvećen primjerima dobre prakse te iskustvima u provedbi SUMP-ova. Pokušat ćemo odgovoriti na pitanje zašto SUMP-ovi nisu učinkoviti koliko bi mogli biti – zašto neki funkcioniraju, a neki ne te kako povećati učinkovitost procesa te samog SUMP-a.

Sudjelovanje na Forumu je besplatno. Troškove smještaja (jedno noćenje) i prehrane pokriva organizator. Troškove putovanja snose sudionici.

PRIJAVA
Sudjelovanje prijavite najkasnije do 3. listopada 2022. na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/wxpohyiLkAVA7RX49

Okvirni program Foruma dostupan je OVDJE.

Dodatne informacije
Dvorana Centra Nova nalazi se u samom centru Velenja. Sudionici će biti smješteni u Hotelu Paka (https://hotelpaka.com/) koji se nalazi na pet minuta udaljenosti od Dvorane Center Nova.

Vidimo se u Velenju!
.

.

.

#CLIMASUM #ClimateMitigation #UrbanMobility

Ovaj projekt dio je Europske klimatske inicijative (EUKI) njemačkog Saveznog ministarstva za okoliš, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost (BMU).

Pin It on Pinterest

Share This