Ured za udruge objavio publikaciju o iskustvima organizacija civilnoga društva u provedbi projekata financiranih u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje

20.06.2023 | Zanimljivosti

U okviru Blok darovnice za organizacije civilnoga društva te Partnerske blok darovnice provodila su se 52 projekta ukupne vrijednosti 48,25 milijuna kuna. U publikaciji su prikazani ODRAZ-ovi projekti “Razmišljajmo održivo – učimo mlade za održivi razvoj” i  “Održiva sigurnost nemotoriziranog prometa u urbanim sredinama” te projekt “Održivi razvoj društva kreće od mladih” u kojem smo sudjelovali kao partner.

 

U provedbi su sudjelovale 104 organizacije civilnoga društva, 114 osnovnih i srednjih škola, 19 jedinica lokalne/područne samouprave i 14 ustanova. U publikaciji možete pronaći informacije o financiranim projektima kroz osvrt nositelja projekata, obogaćen citatima i/ili dojmovima krajnjih korisnika i brojnim fotografijama koje vizualno dočaravaju projektna događanja. 

Organizacije civilnoga društva su se još jedanput pokazale kao bitan faktor razvoja lokalne zajednice te pokretači kreativnih i inovativnih rješenja za važne društvene probleme u području održivog razvoja i zaštite okoliša, izvaninstitucionalnog odgoja, volonterstva i mnogih drugih tema. S ciljem prezentiranja uspješnosti projekata i ostvarenja ciljeva zadanih natječajnom dokumentacijom, provedena je i analiza rezultata i šireg učinka projekata. Analizom se također željelo istražiti u kojoj su mjeri rezultati projekata bili zaista održivi te provode li se aktivnosti i nakon završetka provedbe projekata. Kroz istraživanje razine ostvarenja ciljeva projekata, dobivene su važne informacije koje će biti korištene prilikom programiranja novih natječaja raspisanih kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Publikacija je dostupna na poveznici – Iskustva organizacija civilnoga društva u provedbi projekata financiranih u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Izvor: https://udruge.gov.hr/

Pin It on Pinterest

Share This