Poziv na konferenciju „Uloga i doprinos udruga za unaprjeđenje kapaciteta i razvoja vještina OCD-a i njihovih korisnika na tržištu rada– izazovi i prilike“

22.05.2023 | Događanja, Zanimljivosti

 U sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2023., Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske 1. lipnja organizira konferenciju „Uloga i doprinos udruga za unaprjeđenje kapaciteta i razvoja vještina OCD-a  i njihovih korisnika na tržištu rada  – izazovi i prilike“.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske već tradicionalno organizira Dane otvorenih vrata udruga koje se ove godine održavaju u razdoblju od 1. do 3. lipnja 2023. Kako bi građanima približile svoje programe i aktivnosti, udruge širom Hrvatske organiziraju brojne kreativne radionice, predavanja, predstave, akcije te na inovativne načine predstavljaju svoje društveno korisne projekte i programe, ali i mogućnosti uključivanja građana u volonterske programe.

Demografske i brojne druge promjene na tržištu rada od svih građana Europske unije – pa tako i građana Hrvatske – traže usmjeravanje na cjeloživotno učenje i stjecanje novih vještina. Oni koji uče i usvajaju nova znanja, lakše se nose s promjenama na tržištu i imaju veću responzivnost na gospodarske procese i promjene.

Europska unija 2023. proglasila je Europskom godinom vještina, s osobitim fokusom na cjeloživotno obrazovanje, dodatno usavršavanje i digitalne vještine.

Cilj je u okviru konferencije predstaviti dosadašnju ulogu udruga i drugih organizacija civilnoga društva u području obrazovanja (formalnog i neformalnog) i razvoja „soft skills“  kao i mogućnosti,  prilike  i izazove koje se postavljaju pred organizacije civilnoga društva za sve veće potrebe i vještine na tržištu rada.

Organizacije civilnoga društva potiču sudjelovanje, aktivno građanstvo i socijalno uključivanje mladih ljudi te su od praktične važnosti za tržište rada, pomažući im pri stjecanju znanja, kvalifikacija i drugih ključnih vještina.

Konferencija će okupiti predstavnike organizacija civilnog društva, akademske zajednice, neformalnih građanskih inicijativa, javnih vlasti i medija.

Na konferenciju se možete prijaviti popunjavanjem prijavnice najkasnije do 31. svibnja 2023.

Nacrt Programa konferencije

Napominjemo da će biti omogućen i prijenos konferencije uživo putem YouTube kanala Ureda za ud

 

Izvor: udruge.gov.hr

Pin It on Pinterest

Share This