Ostvarite to u svojem gradu! Terra Hub objavio vodič za jednice lokalne samouprave

26.09.2022 | Zanimljivosti

Vodič za jedinice lokalne samouprave uključuje upute, ali i konkretne primjere kako na zabavan i privlačan način uključiti građane u upravljanje i proces razvoja gradova kako bi oni postali bolja mjesta za život ljudi.

Ostvarite to u svojem gradu! Pred vama je knjižica nastala kao produkt projekta LIVING STREETS ili “Žive ulice” koje spajaju energiju i kreativnost ljudi i čine grad sutrašnjice vidljivim već danas.

Točnije – ovo je vodič za jedinice lokalne samouprave u kojem možete pronaći upute, ali i konkretne primjere kako na zabavan i privlačan način uključiti građane u upravljanje i proces razvoja gradova kako bi oni postali bolja mjesta za život ljudi.

Ovaj vodič inspirirat će vas ako ste u procesu promišljanja javnog prostora u svome gradu. Inspirirani projektom LivingStreets u Gentu, sedam drugih gradova stvorilo je vlastite “Žive ulice” uz pomoć pionira iz mreže Trojan Lab (Gent), tranzicijskih mislilaca iz Meneer de Leeuwa (Nizozemska) i organizacije Energy Cities kao udruženja lokalnih vlasti u energetskoj tranziciji, a njihovim putem je 2021. g. krenulo još osam gradova iz Hrvatske, Grčke i Portugala.

Koji su to hrvatski gradovi saznat ćete ako zavirite u knjižicu!

U vodiču se nalaze iskustva šesnaest europskih gradova u kojima suradnja građana, poduzeća, lokalnih vlasti, udruga omogućuje stanovnicima da privremeno transformiraju svoje ulice u mjesto o kojem su oduvijek sanjali. Učimo zajedno iz svih praktičnih iskustava i razmišljajmo zajedno o održivijem društvu.

Knjižicu u pdf formatu možete pronaći OVDJE, a ukoliko želite imati u ruci tiskani primjerak, javite se udruzi Terra Hub na info@terrahub.eu

Izvor: terrahub.eu

Pin It on Pinterest

Share This