Istraživanje o volontiranju mladih i percepciji povezanosti volontiranja s društvenim vrijednostima

06.10.2022 | Zanimljivosti

Sudjelujte u istraživanju o volontiranju mladih i percepciji povezanosti volontiranja s društvenim vrijednostima. Ovim se istraživanjem želi dobiti uvid u stanje volontiranja mladih iz vrijednosne perspektive, odnosno koliko je i na koji način volontiranje mladih povezano s i usmjereno na vrijednosti, s naglaskom i na doprinos volontiranja Europskim vrijednostima.

Istraživanje provodi DKolektiv – organizacija za društveni razvoj iz Osijeka, u suradnji s istraživačkim timom kojeg čine izv. prof. dr. sc. Željka Tonković, izv. prof. dr. sc. Sven Marcelić te izv. prof. dr. sc. Krešimir Krolo.

Istraživanje se provodi putem upitnika za čije je ispunjavanje u prosjeku potrebno izdvojiti oko 20 minuta. Svaki odgovor je iznimno vrijedan pa molimo da iskreno odgovorite na sva postavljena pitanja.

Upitnik je namijenjen osobama koje su u posljednje dvije godine najmanje jednom volontirale, a imaju između 15 i 34 godine, a možete ga pronaći na sljedećoj POVEZNICI.

Istraživanje je dio projekta “Radius V”, sufinanciranog od strane EU, kroz program Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je DKolektiv – organizacija za društveni razvoj, a partneri na projektu su: Hrvatski centar za razvoj volonterstva, Volonterski centar Zagreb, Udruga “Mi“ – Split ( Regionalni volonterski centar Split ),  Udruga SMART ( Volonterski Centar Udruge Smart) Centar za civilne inicijative, ACT Grupa, Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet u Rijeci, Grad Split, Grad Rijeka, PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Izvor: hcrv.hr

Pin It on Pinterest

Share This