Tjedan placemakinga i Town Anywhwere radionica u Strasbourgu

11.09.2023 | Događanja, Novosti

Od 26. do 29. rujna 2023. u Strasbourgu se održava Tjedan placemakinga posvećen kreiranju boljih gradova. Uz brojne radionice, u utorak će se održati i Town Anywhere radionica – praktičan kreativni proces koji oživljava potencijalnu budućnost zajednice, omogućuje vizionarstvo te konceptualno zajedničko stvaranje mjesta. Prijave su još u tijeku. 

Tjedan placemakinga  najveća je europska konferencija i festival kojem je placemaking (eng. zajedničko stvarnje mjesta) središnja tema. Događaj okuplja više od 400 sudionika i istručnjaka iz cijele Europe i svijeta koji rade na stvaranju boljeg javnog prostora i gradskih zajednica. Placemaking Week Europe je prilika za učenje iz stvarnih primjera iz područja placemakinga i taktičkog urbanizma.

Placemaking je inovativan pristup koji omogućuje građanima da aktivno doprinesu stvaranju zajednica prilagođenih njihovim potrebama i interesima.

Town Anywhere je praktičan kreativni proces koji oživljava potencijalne budućnosti zajednice kroz putovanje kroz vrijeme, vizionarstvo i konceptualno zajedničko stvaranje mjesta. Osmišljen je kako bi pomogao oživjeti maštu građana koja je potrebna za bolje oblikovanje budućnosti kojoj težimo. Radionica je namijenjena predvodnicima ambicioznih društvenih promjena, posebice onima iz Jugoistočne Europe, predvodnicima radionica i akcija placemakinga i sl.

 

Dvoje sudionika iz područja Jugoistočne Europe može ostvariti potporu za sudjelovanje na Tjednu placemakinga i radionici Town Anyhwhere prijavom putem ove POVEZNICE do 13. rujna 2023. u 13 h.

 

Prijava za Tjedan placemakinga dostupna je OVDJE.

Prijava za Town Anywhere radionicu dostupna je OVDJE.

 

Više informacija o mogućnostima potpore za sudjelovanje na radionicama u Strasbourgu pronađite OVDJE.

Pin It on Pinterest

Share This