Zabilježite datum za konferenciju “SUMP za male i srednje velike gradove” u Velikoj Gorici!

15.02.2024 | ODRAZ-ove vijesti

Grad Velika Gorica domaćin je 11. skupštine mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE i popratne konferencije posvećene planovima održive urbane mobilnosti u malim i srednje velikim gradovima. Konferencija će se održati u petak 5. travnja 2024. u novootvorenom prostoru velikogoričkog Poduzetničkog inkubatora. Ovo događanje izuzetna je prilika za razmjenu ideja, iskustava i najbolje prakse među gradovima iz Slovenije, Hrvatske i Jugoistočne Europe kako bi se istaknuli izazovi i prilike u području održive mobilnosti i prometno-prostornog planiranja u gradovima. Detaljan program rada i prijave na konferenciju bit će objavljeni uskoro. Do tada zabilježite datum!

Događanje će započeti u 10 sati godišnjom skupštinom mreže CIVINET tijekom koje će biti predstavljeni rezultati i planovi Mreže u protekloj i tekućoj godini, uključujući i izjavu Političkog odbora za 2024. godinu, koja će istaknuti ključne teme kojima će se Mreža posvetiti u narednom periodu.

Nakon skupštine, od 11 sati slijedi konferencija posvećena planovima održive urbane mobilnosti (SUMP) u malim i srednje velikim gradovima na području Slovenije, Hrvatske i regije. Fokus će biti na karakteristikama izrade SUMP-a prilagođenih malim ili srednje velkim gradovima, povezivanju ruralnih i urbanih prostora u okviru SUMP-a, primjerima projekata usmjerenih na unapređenje ruralne mobilnosti.

Planovi održive urbane mobilnosti obuhvaćuju širok spektar strategija i mjera usmjerenih na promicanje ekološki prihvatljivih, učinkovitih i pristupačnih prijevoza u urbanim područjima. Ova tema odražava suštinsku potrebu za prilagodbom gradova kako bi se potaknula održiva mobilnost i unaprijedila kvaliteta života građana.

Nakon konferencije bit će organiziran terenski posjet tijekom kojeg će sudionici imati priliku uživo istražiti primjere dobre prakse održive mobilnosti u Velikoj Gorici. Planirani završetak konferencije je u 16 sati.

Prethodnog dana, u četvrtak, 4. travnja, u popodnevnim satima održat će se sastanci Akademskog te Upravnog i Političkog odbora.

Konferencija će okupiti članove mreže CIVINET, stručnjake, praktičare i donositelje odluka iz različitih područja koji su povezani s urbanim planiranjem, prometom i održivim razvojem. Kroz prezentacije i diskusije, sudionici će imati priliku naučiti jedni od drugih, inspirirati se i stvoriti nove ideje za unapređenje održive mobilnosti u svojim gradovima.

Događanje igra ključnu ulogu u promicanju alternativnih načina prijevoza, smanjenju emisije ugljičnog dioksida te poboljšanju kvalitete života svih građana, što je važan korak prema stvaranju gradova koji su inkluzivniji, zdraviji i održiviji.

Detaljan program rada i prijave na konferenciju bit će objavljeni uskoro. Do tada, pozivamo sve zainteresirane da označe datum u svojim kalendarima.

Vidimo se u Velikoj Gorici!

 

Pin It on Pinterest

Share This