Zabilježite datum za 9. CIVINET Forum u Splitu!

21.06.2024 | Istaknuto, ODRAZ-ove vijesti

Zabilježite datum za 9. CIVINET Forum koji će se održati 10. i 11. listopada 2024. u Hotelu Park u Splitu. Tema konferencije je “Putovanje prema zelenijoj budućnosti: Uloga javnog prijevoza u postizanju klimatske neutralnosti”. Forum organizira ODRAZ, tajništvo mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradom Splitom.

Javni gradski prijevoz okosnica je održive mobilnosti u urbanim i peri-urbanim sredinama. Socijalna inkluzija, energetska, prostorna i ekonomska racionalizacija, značajni operativni kapaciteti i pozitivan utjecaj na okoliš u smislu smanjenja emisija stakleničkih plinova samo su neke od prednosti javnog prijevoza. 

 

civinet forum split

Iskorištavanjem njegovih potencijala, uz ostale održive načine putovanja kao što su pješačenje i bicikliranje, stvaramo preduvjet za kvalitetnu alternativu osobnim automobilima. Uz to, javni prijevoz, popraćen zajedničkim rješenjima u mobilnosti, jedno je od prioritetnih područja novog EU okvira urbane mobilnosti.

Ovo međunarodno događanje izuzetna je prilika za raspravu, razmjenu ideja, iskustava i najboljih praksi unutar stručne zajednice. Tijekom konferencije ćemo razgovarati o nužnosti kvalitetnijeg javnog prijevoza kako bi se smanjio negativan utjecaj prometa na klimatske promjene, trendovima u javnom prijevozu, provjerenim pristupima razvoju javnog prijevoza, poveznici s prostorno-planskom dokumentacijom i njegovim utjecajem na kvalitetne promjene u prometno-prostornom planiranju, suvremenim rješenjima urbane opreme, poboljšanju pristupačnosti javnom prijevoza i komunikaciji s korisnicima.

U sklopu konferencije za sve sudionike se organizira i atraktivan studijski posjet primjerima dobre prakse organizacije javnog prijevoza u Splitu.

Detaljne informacije o registraciji i programu konferencije s pregledom svih tema bit će objavljeni uskoro. Do tada zabilježite datum!

Više o aktivnostima mreže CIVINET pogledajte OVDJE.

 

Pin It on Pinterest

Share This