Prijavite se na intenzivni jednodnevni trening ‘Community Placemaking’

07.03.2023 | Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Pridružite nam se 28. ožujka u Zagrebu na intenzivnom jednodnevnom treningu ‘Community Placemaking’. Cilj je upoznati alate i metodologiju pristupa ‘placemaking’ koji pomaže osmisliti pozitivne i praktične projekte u vašoj zajednici, podupire građane da se čuje njihov glas te razvija maštu za oblikovanje javnog prostora i bolje budućnosti. Ovaj besplatan trening će održati Placemaking Europe na engleskom jeziku.

Ako strastveno želite stvarati uspješan, pravedan i održiv svijet, ako želite istražiti kako kombiniranje zajedničkih vrijednosti, strasti, maštovitosti i aktivnosti zajednice pomaže kod transformacije javnih prostora, pridružite nam se na ovom zabavnom i intenzivnom 6-satnom treningu.

 

Besplatan trening o metodi „placemaking“ usmjeren je na zajedničko kreiranje i transformaciju javnih prostora kojima se stvaraju pozitivne promjene u lokalnoj zajednici. Sudjelovanjem na treningu steći ćete razumijevanje metode ‘placemakinga’ te vještine korištenja tog pristupa kako biste mogli učiniti pozitivne promjene u svojoj zajednici.

Više o projektu i što je ‘placemaking’ možete saznati OVDJE.

Sudjelovanjem na edukaciji ćete:

  • steći nove vještine i znanja koja će vam pomoći u želji za stvaranjem boljih javnih prostora i promjenom vaše zajednice na bolje
  • istražiti što je potrebno za transformaciju javnih prostora iz mjesta u kojima živimo u mjesta u kojima volimo živjeti
  • čuti izlaganja predstavnika lokalnih zajednica koji rade na uređenju javnih prostora misleći prvenstveno o dobrobiti zajednice.

Lokacija: Napredak, Bogovićeva 1, I. kat, Zagreb

Vrijeme: 10 -16 h, nakon treninga zajedničko druženje uz kasni ručak.

Trening će voditi organizacija ‘Placemaking Europe’ na engleskom jeziku. Trening je prikladan za sve, neovisno o prethodnom znanju i iskustvu.

PRIJAVA
Trening je ograničen na 30 sudionika – registrirajte se na sljedećem linku kako biste rezervirali svoje mjesto. Program ćemo objaviti uskoro.

Edukacijom se želi:

  • Razviti sposobnost predstavnika lokalnih vlasti, organizacija civilnog društva i građana da koriste procese ‘placemakinga’, potaknuti kreativnost i maštovitost sudionika za transformiranje javnih prostora te na pokretanje učinkovitih i praktičnih ‘placemaking’ projekata u zajednici
  • Prikazati kako procesi ‘placemakinga’ pomažu građanima da se njihova mišljenja čuju na način da javno razmijene svoje ideje i prijedloge o tome kako potaknuti učinkovitu lokalnu transformaciju
  • Stvoriti priliku za učenje i razmjenu znanja i dosadašnjih iskustava ‘placemakinga’ između građana i organizacija civilnog društva te predstavnika lokalnih vlasti.

Ovaj je trening dio projekta PLACE (Placemaking for Citizen-led Missions in SE Europe) koji u partnerstvu provode Placemaking Europe, Korimako, KLIK i PUSH. Navedene organizacije dio su inicijative Thriving Communities koja nastoji pomoći zajednicama učiniti značajne promjene za stvaranje uspješnih zajednica 21. stoljeća. Održavanje treninga omogućeno je uz podršku Programa Europske Unije „Građani, jednakost, prava i vrijednosti“.

Ciljevi projekta su:

  • Razviti mrežu ljudi koje ćemo nadalje poticati u kreiranju projekata i procesa ‘placemakinga’
  • Pomoći ljudima steći samopouzdanje za sudjelovanje u ‘placemakingu’
  • Istražiti lokalne/regionalne probleme i izazove koje ‘placemaking’ može riješiti.

ODRAZ pomaže u organizaciji i provedbi ovog treninga.

Pin It on Pinterest

Share This