Poziv na panel raspravu “Važnost povezivanja formalnog i neformalnog učenja u STEM-u”

21.11.2022 | Istaknuto, ODRAZ-ove vijesti

Pozivamo vas na panel raspravu koju organiziramo s ciljem podizanja svijesti o važnosti povezivanja formalnog i neformalnog učenja u područjima STEM-a. Pridružite nam se 16. prosinca 2022. u 11 sati u Napretkovom kulturnom centru (Bogovićeva 1) u Zagrebu i doprinesite raspravi!

Zbog sve veće digitalizacije društva i svijeta rada, jača potražnja za stručnjacima u području STEM-a. No, poslodavci ističu nedostatak ljudi s tim vještinama. Stoga je potrebno povećati svijest o dostupnim karijerama povezanim sa STEM-om i promicati mogućnosti školovanja, ali i stjecanja dodatnih znanja i vještina sudjelovanjem na STEM tečajevima i radionicama. Važnu ulogu u provedbi programa u području popularizacije STEM-a mogu imati i organizacije civilnog društva.

Ovim skupom želimo istaknuti važnost neformalnih programa učenja kao poželjne dopune formalnom obrazovanju u području STEM-a. Nakon kratkih uvodnih prezentacija, slijedi panel rasprava u kojoj sudjeluju:

  • Milan Bajić, Tehničko veleučilište u Zagrebu
  • Frane Urem, Veleučilište u Šibeniku
  • Deborah Hustić, Radiona
  • Darko Jureković, regionalni voditelj Oracle Academy programa, Oracle Hrvatska.

Moderatorica rasprave je Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a.

Detaljan program rada pogledajte OVDJE.

PRIJAVA
Sudjelovanje prijavite najkasnije do ponedjeljka 12. prosinca 2022. na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/sZUQodvg8UsxhkMG7

Veselimo se druženju i razgovoru o mogućnostima primjene te važnosti formalnog i neformalnog učenja u područjima STEM-a!

Projekt “STEM za održivu budućnost” zajednički je projekt ODRAZ-a, Udruge za razvoj “uradi-sam” kulture – Radiona”, Tehničkog učilišta u Zagrebu i Veleučilišta u Šibeniku. Svrha projekta je izgradnja kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva (OCD-a), studenata i drugih zainteresiranih mladih korištenjem suvremenih edukativnih metoda u područjima STEM-a, STEAM-a, održivog razvoja, kritičkog i kreativnog razmišljanja i dr. U fokusu su inovacije koje se koriste za nadahnuće studenata / mladih na zajednički rad s ciljem stvaranja novih proizvoda i poslovnih okruženja koji se temelje na digitalnim i kreativnim kompetencijama. 

 

Pojekt  je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost ODRAZ-a.

    

Pin It on Pinterest

Share This