Uključite se u Europski tjedan održivog razvoja!

23.08.2022 | Istaknuto, Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Još jedna godina, još jedna prilika za promicanje održivog razvoja u vašoj lokalnoj zajednici, regiji, zemlji i Europi! Pozivamo vas da se aktivno uključite u osmi po redu Tjedan održivog razvoja, koji će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada. Vrhunac Tjedna održat će se od 20. do 26. rujna. Sudjelujte i prijavite svoje aktivnosti vezane za održivi razvoj i postanite dio ove europske inicijative!

Događaji koje prijavljujete mogu biti veliki ili mali, organizirani uživo ili online; organizatori mogu biti škole i fakulteti, mjesni odbori, gradovi i općine, organizacije civilnog društva, zaklade, inicijative, muzeji, istraživačke organizacije, poduzeća. Ili ih možete organizirati vi i vaši prijatelji! Pokažite javnosti kako doprinosite održivosti – isplanirajte predavanje ili prezentaciju na temu koja vas zanima ili  organizirajte akciju čišćenja okoliša.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

  .

  IDEJE ZA AKTIVNOSTI

  Mogućnosti sudjelovanja u Europskom tjednu održivog razvoja su ogromne. Virtualni događaji, online aktivnosti, blogovi, vlogovi, video aktivizam, projekti održivosti u vlastitom domu, održivi umjetnički projekti, izazovi na društvenim mrežama, klimatski izazovi – sve su to načini na koje se možete uključiti i sudjelovati.

  Iako veliki događaji privlače mnogo ljudi i podižu svijest o važnim pitanjima, mali događaji pokazuju kako je svaka mala akcija važna te da svatko može napraviti razliku. Dakle, okupite svoje prijatelje ili kolege, učenike ili studente i razmislite o tome kako možete postići najveći utjecaj i prijavite svoj događaj već danas te se pridružite europskom pokretu za postizanje Ciljeva održivog razvoja. 

  Što je Europski tjedan održivog razvoja (ETOR)?

  ETOR je europska inicijativa za poticanje i stvaranje vidljivih aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja (GCOR). Kako bi se omogućila fleksibilnost organizatorima događanja u različitim europskim zemljama, na web stranici ETOR-a mogu se prijaviti i događaji koji će se održati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2022. Vrhunac tjedna održat će se od 20. do 26. rujna. 

  Zašto prijaviti svoj događaj?

  • Postat ćete dio europske inicijative
  • Povećat ćete prepoznatljivost svog događanja na nacionalnoj i europskoj razini
  • Saznat ćete više o 17 ciljeva održivog razvoja UN-a i kako se vaše događanje može povezati s njima
  • Dobit ćete pristup logotipima i letcima ETOR-a, kako biste promovirali svoj događaj.

  Tko se može prijaviti?

  Prijaviti se mogu različiti organizatori – javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, inicijative, organizacije civilnog društva i poduzeća, kao i pojedini građani/ke koji žele pokrenuti akciju u svom okruženju, ako predložena inicijativa / događaj / projekt promiče održivi razvoj. Sudjelujte i prijavite svoje aktivnosti vezane za održivi razvoj i postanite dio ove europske inicijative!

  SUDJELUJTE U INICIJATIVI!

  1. Započnite sada!Razmislite koju biste inicijativu ili događaj mogli organizirati za promicanje održivog razvoja!
  1. Prijavite se!
  • Isplanirajte svoju inicijativu / događaj / projekt
  • Prijavite svoju ideju na https://esdw.eu/register/ kako biste se promovirali i svoj doprinos učinili vidljivim! Vaš događaj koji prijavljujete bit će vidljiv na web stranici nakon što ga odobri lokalni koordinator.
  • Podijelite svoj događaj na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter itd.) koristeći hashtagove #ESDW2022 i #BudimoOdrživi. Promovirajte svoj događaj pomoću letaka i plakata dostupnih za preuzimanje!
  1. Djelujte
  • Inicijative će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada!
  • Fotografirajte i podijelite svoja iskustva!
  • Potražite inicijative u vašoj blizini kako biste sudjelovali i istražili što se događa u cijeloj Europi!

  Tjedan održivog razvoja usredotočuje se na lokalne projekte održivosti te mnogim ljudima diljem Europe donosi svijest o pitanjima održivosti.

  ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator u Hrvatskoj.

  KontaktKsenija Vorberger ksenija@odraz.hrWebsite: www.esdw.euFacebook: https://ww.facebook.com/EuropeanSustainableDevelopmentWeekTwitter: @ESDW_2022#BudimoOdrživi #ESDW2022

  Dokumenti za preuzimanje

  Posjetite www.esdw.eu i istražite događaje u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama!

  . . . . . . .

  Istražite!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Pin It on Pinterest

  Share This