Sudjelujte u istraživanju kojim se žele ispitati potrebe digitalne uključenosti ranjivih skupina!

18.10.2021 | Istaknuto, Novosti, ODRAZ-ove vijesti

U sklopu projekta “Mreža za razvoj digitalne pismenosti” provodi se znanstveno istraživanje koje ima za cilj ispitati potrebe digitalne uključenosti ranjivih skupina. Anketni upitnik je namijenjen umirovljenicima, osobama s invaliditetom te ruralnom i otočnom stanovništvu. Ako živite na podučju Grada Zagreba, Zagrebačke, Primorsko-goranske ili Varaždinske županije, a pripadate navedenim ciljanim skupinama, pozivamo vas da se aktivno uključite u istraživanje i podijelite svoje mišljenje te upitnik proslijedite svojim ukućanima, prijateljima i kolegama. Rok za ispunjavanje upitnika je 3. studeni 2021.

Riječ je o trogodišnjem projektu razvoja mreže partnera iz civilnog, javnog i privatnog sektora čiji je cilj razvoj digitalne pismenosti građana Hrvatske i financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Glavni koordinator projekta je Telecentar.

Istraživanje se provodi u dijelu projekta pod nazivom Digitalno građanstvo na kojem su partneri: Telecentar, Fakultet organizacije i informatike, ODRAZ – Održivi razvoj zajednice te Hrvatski informatički zbor.

Cilj ovog istraživanja je ispitati potrebe digitalne uključenosti „ranjivih” ciljanih skupina s aspekta pristupa, korištenja, utjecaja na kvalitetu života, osnaživanja i korisničkog iskustva. Ciljane skupine u ovom istraživanju su osobe s invaliditetom, umirovljenici, stanovnici ruralnih područja i stanovnici otočnih područja. Istraživanje se provodi na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Varaždinske županije te Primorsko-goranske županije.

Ovo istraživanje je anonimno i dobrovoljno. Upitnik se sastoji od 31 pitanja. Za ispunjavanje upitnika je potrebno maksimalno 30 minuta. Poveznica na anketni upitnik https://forms.gle/m1rS39JBzpRYRV3o7

Molimo Vas da, prilikom ispunjavanja upitnika, budete što iskreniji i objektivniji, kako bi i rezultati istraživanja bili vjerodostojni. Upitnik slobodno proslijedite svojim ukućanima, prijateljima i kolegama!

Popunjavanjem ovog anketnog upitnika ispitanici pristaju na obradu prikupljenih podataka u svrhu znanstvenog istraživanja. U ovom istraživanju ne prikupljaju se osobni podaci ispitanika temeljem kojih bi ispitanik mogao biti identificiran. Prikupljanje, obrada i pohrana podataka provodi se isključivo u istraživačke svrhe te se pri tome primjenjuje najbolja praksa zaštite podataka.

Zahvaljujemo na suradnji!

Više o projektu Mreža za razvoj digitalne pismenosti pogledajte OVDJE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detaljan program rada pogledajte OVDJE.

Više o aktivnostima mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE pogledajte na sljedećoj poveznici: https://civinet-slohr.eu

Pin It on Pinterest

Share This