Sudjelovali smo na Europskom ruralnom parlamentu mladih u Španjolskoj

12.11.2019 | ODRAZ-ove vijesti

Od 4. do 6. studenoga 2019. u Španjolskog je održan Europski ruralni parlament mladih (European Rural Youth Parliament, ERYP) na kojem se okupilo više od 70 mladih profesionalaca kako bi izrazili svoj stav o ruralnom razvoju kroz Europski ruralni manifest.

Hrvatska mreža za ruralni razvoj (HMRR) je organizirala sudjelovanje šest mladih iz Hrvatske na ERYP, u sklopu projekta RURBEST “The best is yet to come. Youth create tomorrows’ rural reality from village to wider Europe” koji financira Europska komisija kroz “Erasmus+: Youth in Action”, a nositelj je latvijska Agencija za međunarodne programe mladih.

Cilj radionice bio je osvijestiti učenike o važnosti održivog razvoja kako bi u budućnosti mogli o razvoju svoje zajednice razmišljati temeljem tih načela. To će biti i dobra osnova za njihove daljnje aktivnosti u školi i zajednici, putem kojih će širi krug svojih vršnjaka, ali i obitelj informirati o održivom razvoju.

ERYP je dio Europskog ruralnog parlamenta koji je stvoren da bi se osiguralo da se čuje glas stanovnika ruralnih područja te im se omogućilo da postanu aktivni sudionici u procesima osmišljavanja, određivanja i provedbe europske politike ruralnog razvoja. ERP je neformalna mreža partnera iz 40 država i 5 pan-europskih organizacija, koja prikuplja informacije, dobre prakse, ideje i prijedloge politika od ruralnih stanovnika diljem Europe te izrađuje razne dokumente u svrhu zagovaranja interesa ruralnih zajednica u europskim institucijama. Svake dvije godine ovaj ciklus zagovaranja se završava Europskim ruralnim parlamentom, na kojem se usvaja Manifest i Akcijski program za sljedeće dvogodišnje razdoblje.

Ispred ODRAZ-a na događanju je sudjelovala Elizabet Gašparov.

.

Pin It on Pinterest

Share This