Radionica za studente – Prostor i organizacija prometa u Gradu Zagrebu, 2. dio

07.12.2021 | Istaknuto, Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Nastavak prvog ciklusa interdisciplinarne radionice za studente na temu razvoja urbane mobilnosti te planiranja javnih prostora i prometa u Zagrebu uslijedio je 3. i 4. prosinca 2021.  Radionicu je organizirao ODRAZ u sklopu projekta “UrbanSTEM – za gradove i zajednice budućnosti”. Sudjelovanjem na radionici, studentima je omogućena neformalna edukacija te mogućnost praktičnog rada u manjim grupama na konkretnim temama / problemima u kreiranju javnog prostora grada.

Ciklus četverodnevnih radionica za studente pet fakulteta na temu STEM interdisciplinarnog pristupa razvoju urbane mobilnosti provode se s ciljem pružanja izvaninstitucionalne edukacije i stjecanja znanja u planiranju prostora u urbanim sredinama, odlučivanja te legislativnih i planskih ograničenja.

Nakon provedene analize u razdoblju nakon prvog bloka radionice održanog 26. i 27. studenoga, studenti su nastavili s kreiranjem mjera i plana za pet odabranih područja u Zagrebu:

  • Organizacija prostora i prometna rješenja u okolici Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta
  • Upravljanje mobilnošću na području KBC-a Rebro
  • Organizacija superbloka u okolici Filozofskog fakulteta
  • SUMP Gradske četvrti Donji Grad
  • Superblok Martićeva

Drugi dan radionice predstavnici grupa kolegama su izložili svoja razmišljanja, planove i vizije razvoja koje će imati priliku predstaviti i 10. prosinca u Uraniji – prostoru kreacije u Zagrebu. Više o događaju i načinu prijave provjerite na LINKU .

Radionica je okupila ukupno 22 studenata s Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta, Geografskog odsjeka PMF-a, Fakulteta prometnih znanosti i Odsjeka za sociologiju s Filozofskog fakulteta. U interdisciplinarnom okruženju pod vodstvom profesora mentora studenti su uspješno kreirali prometna i prostorna rješenja za odabrana područja u Zagrebu.

 

Više o projektu Urban STEM pogledajte OVDJE

.

Pojekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Društva za oblikovanje održivog razvoja.

    

Pin It on Pinterest

Share This