Radionica “Odživi razvoj i uključivanje mladih u brigu za lokalnu zajednicu” u Korenici

17.05.2021 | ODRAZ-ove vijesti

ODRAZ i Udruga Maštara pozivaju predstavnike organizacija civilnog društva koje se bave djecom i mladima, predstavnike jedinica lokalne samouprave, nastavnike i ostale zainteresirane dionike s područja Korenice i okolnih mjesta u Ličko-senjskoj županiji, da se uključe u besplatnu edukativnu radionicu o održivom razvoju i uključivanju mladih u brigu za lokalnu zajednicu. Radionica će se održati uživo u petak 21. svibnja 2021. od 10 do 15 sati u Velikoj dvorani Kulturno-informativnog centra u Korenici (Trg svetog Jurja 19) . U radionicu se može uključiti najviše 15 sudionika, stoga požurite s prijavama! Rok za prijavu: 19. svibnja 2021.

 

Ciljevi radionice:

  • upoznati sudionike s konceptom održivog razvoja i Globalnim ciljevima održivog razvoja (GCOR)
  • objasniti važnost održivog razvoja na razini pojedinca  
  • predstaviti stanje održivog razvoja na nacionalnoj i međunarodnoj razini
  • osnažiti sudionike za pokretanje i provedbu aktivnosti iz područja održivog razvoja s mladima i dionicima lokalne zajednice. 

 

Tijekom radionice naglasak će biti stavljen na Globalne ciljeve održivog razvoja i načine promocije njihove važnosti među mladima u lokalnoj zajednici. Edukacijom o načelima održivog razvoja želimo potaknuti sudionike na kritičko razmišljanje i osobni razvoj kako bi vlastitim aktivnim promišljanjem i uključivanjem doprinijeli održivosti vlastite lokalne zajednice, a posljedično i europske zajednice u cjelini.

PRIJAVA
Svoje sudjelovanje prijavite najkasnije do srijede 19. svibnja 2021. na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/2RPj60w 

Poziv i detaljan program rada pogledajte OVDJE.

Radionica je organizirana u sklopu projekta „Školski volonterski klub – mjesto osobnog i socijalnog razvoja mladih, solidarnosti i aktivnog građanstva“ Udruge Maštara iz Zagreba koji provodi u partnerstvu s udrugom ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, Općinom Plitvička Jezera, Osnovnom školom Davorina Trstenjaka iz Zagreba te Srednjom školom Plitvička Jezera iz Korenice. Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade.

 

Zagreba koji provodi u partnerstvu s udrugom ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, Općinom Plitvička Jezera, Osnovnom školom Davorina Trstenjaka iz Zagreba te Srednjom školom Plitvička Jezera iz Korenice. Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade.

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This