Prijavite se na CIVINET-ov webinar “Doprinos željeznice održivoj mobilnosti”

07.07.2022 | Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Kakav razvoj željeznice predviđa Europska unija, kakav javni prijevoz građani zaslužuju, je li prosječnom putniku veći problem sporost vlakova ili njihova nepouzdanost te kako to promijeniti – pitanja su kojima ćemo se baviti tijekom drugog ovogodišnjeg tematskog webinara koji organiziramo kao Tajništvo mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE. Webinar će se održati 15. srpnja od 11 do 13 sati. Rok za prijavu: 14. srpnja 2022.

Pritisnuti energetskom krizom, inflacijom i klimatskim promjenama sve češće raspravljamo o mobilnosti u korelaciji s troškovima i održivosti. Kao rješenje koje zagovaraju i predstavnici Europske unije, nameću se aktivni oblici mobilnosti i željeznica. Države zapadne Europe mogu se osloniti na kvalitetnu željeznicu, okosnicu javnog prijevoza. Na našim područjima, unatoč velikim ulaganjima, to i nadalje nije slučaj.

Postavlja se pitanje – može li se i na koji način postojećim resursima pružiti bolja i kvalitetnija usluga? Koje su organizacijske i zakonodavne prepreke te koji preduvjeti moraju biti ostvareni kako bi javni prijevoz putnika željeznicom bio učinkovitiji – saznajte u nadolazećem webinaru.

PROGRAM

  • Uvod u temu webinara, Goran Lampelj, ODRAZ
  • EU i željeznice, Lidija Pavić-Rogošić, ODRAZ
  • Mjere za postizanje prostorne i vremenske dostupnosti te korisničke prepoznatljivosti u željezničkom putničkom prijevozu, Ante Klečina, Varaždinska županija / Sveučilište Sjever

Sudionici će na kraju webinara imati priliku postaviti pitanja i razgovarati o ovoj temi.

Moderator: Goran Lampelj, ODRAZ

Webinar je namijenjen članovima mreže CIVINET Slo-Hr-JIE, prometnim stručnjacima, predstavnicima lokalne i regionalne samouprave i akademskog sektora, predstavnicima prometnih poduzeća, studentima, organizacijama civilnoga društva te ostalim zainteresiranim  dionicima.

PRIJAVA

Sudjelovanje na webinaru prijavite najkasnije do četvrtka, 14. srpnja putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/wpX2q3ZULpNevgmDA

Svim prijavljenima, na dan webinara bit će poslana poveznica na Zoom.

Više o aktivnostim mreže CIVINET saznajte ovdje: https://civinet-slohr.eu/

Slika: Ante Klečina

Pin It on Pinterest

Share This