Prijavi se na REAL RIS ljetnu školu „Co-creation for innovation“ u Šibeniku!

09.04.2024 | Istaknuto, ODRAZ-ove vijesti

U Šibeniku će se od 22. do 26. srpnja 2024. održati interdisciplinarna međunarodna ljetna škola “Co-creation for Innovation”, namijenjena studentima i mladim stručnjacima iz Hrvatske i Latvije. Glavna tema ovogodišnje škole usmjerena je na inovativna rješenja i koncepte te razmjenu iskustava koji mogu doprinijeti održivom razvoju sustava mobilnosti u obalnim gradovima. Rok za prijavu: 29. travnja 2024.

Glavni cilj Ljetne škole je educirati studente o planiranju i provedbi mjera usmjerenih na mobilnost s nultom emisijom u obalnim gradovima. Poseban naglasak stavlja se na korištenje postojećih resursa ili stvaranje novih inovativnih ideja, proizvoda i usluga kroz interdisciplinarni i međunarodni pristup timskom radu.

Sudionici, uključujući studente, mentore, inovatore, predstavnike malog i srednjeg poduzetništva, će biti dio jedinstvenog integriranog programa koji povezuje sve strane „trokuta znanja“. Ovaj program omogućuje razmjenu iskustava i zajedničko stvaranje rješenja putem međusobnog učenja.

Ljetna škola će dodatno promicati svijest o obrazovnim inicijativama i uslugama vezanim uz urbanu mobilnost koje pruža EIT među sveučilišnim djelatnicima. Cilj je potaknuti interes za razumijevanje izazova i mogućnosti u izgradnji održivih rješenja za urbanu mobilnost te za stvaranje gradskih prostora koji su prikladni za život.


TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

  • Prijaviti se mogu studenti iz različitih područja (urbano planiranje, arhitektura, promet, IT, geografija, sociologija, građevina, strojarstvo, ekonomija i dr.), s tim da su završili najmanje 2. godinu prvostupničkog studija u Hrvatskoj ili Latviji.
  • Mladi stručnjaci koji su diplomu stekli nakon 1. siječnja 2023. godine također su dobrodošli.

Poziv za studente iz Hrvatske i Latvije možete preuzeti OVDJE.

REAL RIS potiče sve na prijavu i doprinos zajedničkom stvaranju inovativnih koncepata i ideja. Budući da će se program provoditi na engleskom jeziku, potrebna je visoka razina znanja engleskog jezika za sve sudionike, zajedno s motiviranim načinom razmišljanja i opredijeljenošću za aktivno sudjelovanje.


KAKO SE PRIJAVITI?

Prijave su otvorene od 29. veljače do 29. travnja (23:59 CET) putem online obrasca za prijavu. Razmatrat će se samo prijave napisane na engleskom jeziku, poslane putem online obrasca i zaprimljene unutar roka.

Prijavi se!

 
KOJE SU PREDNOSTI UKLJUČIVANJA U PROGRAM LJETNE ŠKOLE?

Šibenik, jedan od najstarijih hrvatskih gradova, smješten je duž istočne obale Jadranskog mora, uz ušće rijeke Krke. S oko 40.000 stanovnika, Šibenik je poznat po bogatoj kulturnoj i prirodnoj baštini. Posebno je istaknut kao jedini grad u Hrvatskoj i jedan od rijetkih u svijetu s dva UNESCO-vom zaštićena spomenika.

Ljetna škola “Co-creation for Innovation” pruža nevjerojatnu priliku za suočavanje sa stvarnim urbanim izazovima, povezivanje s kreativnim kolegama te učenje od mentora iz akademske zajednice, javnog sektora, organizacija civilnog društva, malih i srednjih poduzeća te industrije. Sudjelovanje će biti nezaboravno iskustvo koje će obogatiti kako profesionalni, tako i osobni razvoj svakog sudionika.

Sve ključne aktivnosti ljetne škole odvijat će se u prostoru kampusa Tvrđave sv. Ivana. Kampus je opremljen interaktivnim učionicama, spavaonicama, konferencijskim dvoranama te prostorijama za druženje i odmor. Uz to, sudionici će imati priliku uživati u prekrasnim zalascima sunca i spektakularnom pogledu.

Poziv za sudjelovanje možete pronaći na web stranici projekta REAL RIS i proslijediti ga studentima i mladim stručnjacima koje poznajete: Poziv za REAL RIS ljetnu školu

.

.

.

Ljetna škola je dio aktivnosti projekta RESPONSIBLE EDUCATED AGILE LEADING RIS koji financira EIT Urban Mobility, inicijativa Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), tijela Europske unije.

 

Pin It on Pinterest

Share This