Poziv na završnu konferenciju projekta Urban STEM

14.04.2023 | Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Udruge DOOR i ODRAZ, Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu pozivaju na završnu konferenciju projekta “Urban STEM – za gradove i zajednice budućnosti” koja će se održati u petak, 21. travnja 2023. od 15 do 17 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u dvorani Siva vijećnica (D-033, zgrada: D, kat: 0). Naglasak će biti na predstavljanju rezultata projekta i primjerima dobre prakse edukacije djece, mladih i građana o STEM-u.

Svrha projekta “UrbanSTEM – za gradove i zajednice budućnosti” je povećati zainteresiranost mladih za inovativne pristupe istraživanjima budućih studenata za STEM područja, s fokusom na promet i energetiku. Projekt provodi udruga DOOR u partnerstvu s ODRAZ-om, Fakultetom strojarstva i brodogradnje te Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Kroz razvoj i provedbu radionica za mlade, te sudjelovanjem u inovativnim radionicama planiranja gradova budućnosti povećala se zainteresiranost i posvećenost razvoju projekata znanosti i tehnologije u Hrvatskoj. S druge strane, ulaganjem u znanje i intenziviranje međusektorske suradnje OCD-a s akademskim sektorom promovirat će se inovativni modeli planiranja javnih prostora i upotreba novih tehnologija za širu populaciju, odnosno građane.

Kroz uspješnu međusektorsku suradnju civilnog društva i akademskog sektora građanima, posebice mladima i djeci približio se novi način planiranja gradova sa svrhom povećanja STEM pristupa problematici urbanih sredina budućnosti.

U prvom dijelu konferencije bit će predstavljeni primjeri dobre prakse popularizacije STEM-a među građanima, mladima i djecom:

  • STEM radionice za djecu i mlade, Matija Eppert, Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR)
  • Interdisciplinarne radionice za studente i STEM radionice „Osmisli grad budućnosti“ za djecu i mlade, Magdalena Makar,i Ksenija Vorberger, ODRAZ – Održivi razvoj zajednice
  • Uloga STEM pristupa u održivom prometnom planiranju, Mario Ćosić, Fakultet prometnih znanosti

U drugom će se dijelu održati STEM radionica za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola sa STEM edukacijskim setovima koji su nabavljeni u sklopu projekta.

PRIJAVA
Sudjelovanje prijavite na sljedećoj poveznici: Registracija za završnu konferenciju projekta “UrbanSTEM – za gradove i zajednice budućnosti” (google.com) 

Detaljan program rada pogledajte OVDJE.

Više o projektu #UrbanSTEM saznajte OVDJE.

.

.

Pojekt “Urban STEM – za gradove i zajednice budućnosti” je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Društva za oblikovanje održivog razvoja.

    

Pin It on Pinterest

Share This