Poziv na radionice u Koprivnici: Razmjena iskustava CIVITAS-ovih gradova u provedbi mjera za održivu urbanu mobilnost

20.01.2022 | Istaknuto, Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Pozivamo vas na regionalne radionice o razmjeni iskustava gradova u provedbi mjera za održivu urbanu mobilnost. Radionice koje organiziramo kao Tajništvo mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE održat će se 26. i 27. siječnja 2022. u prostoru Koprivničkog kampusa i online putem Zooma. Radionice su besplatne, a prijava je obavezna. Rok za prijavu: 24. siječnja.

Poludnevna radionica 26. siječnja / januara 2022. od 13:30 do 16:45 (CET)

Rješenja za mobilnost više ne dolaze od pojedinačnih pružatelja, kao što su gradski odjeli za mobilnost, jedno tijelo javnog prijevoza ili pružatelj infrastrukture. Rješenja sada razvijaju i isporučuju različiti dionici, na temelju jasnog razumijevanja potreba mobilnosti.

Na ovoj će radionici biti predstavljeni alati i instrumenti koji se mogu koristiti za razvoj intervencija u ovom složenom okruženju, koji su prihvatljivi, financijski održivi, pravno mogući te dugoročno samoodrživi.

Ideja radionice je ukratko predstaviti novost u ugovaranju te nakon toga održati moderiranu raspravu s gradovima i predstavnicima pružatelja usluga. To bi trebalo rezultirati zajedničkim zaključcima za sljedeće korake u razvoju ugovaranja novih usluga.

Radionica je namijenjena: predstavnicima javnog i privatnog sektora (pružatelji usluga u prometu) te predstavnicima lokalnih vlasti iz Hrvatske i Slovenije.

Program radionice pogledajte OVDJE.

Regionalna radionica razmjene među gradovima – 27. siječnja / janura 2022.,
od 9.30 do 15.30  (CET)

Koprivnica je mali grad od 33.700 stanovnika, smješten u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Dok su aktivne politike održive mobilnosti rezultirale visokim postotkom biciklista i pješaka u središtu grada, grad se nastavlja nositi s izazovima kako da lokalni prijevoz učini održivijim, šireći svoju mrežu javnog prijevoza. Unaprjeđenje održive mobilnosti izvan urbane jezgre za Koprivnicu je od kritične važnosti kako bi se grad bolje povezao s drugim, malim, susjednim općinama. Kao rezultat toga, ova radionica usredotočit će se na ruralno-urbanu mobilnost, hvatajući se u koštac s pitanjem: kako održivo povezati male gradove? Radionica će se osvrnuti na rad koji je kataliziran u vrijeme kada je Koprivnica bila aktivan grad u projektu CIVITAS DYN@MO. Rasprave će biti nadopunjene primjerima dobre prakse rješavanja lokalnih izazova u Koprivnici.

Radionica je namijenjena svim članovima mreže CIVINET,  predstavnicima lokalne vlasti, prometnim stručnjacima, pružateljima usluga mobilnosti, studentima i istraživačima, posebice onima koji se i sami suočavaju s izazovima ruralno-urbane povezanosti.

Program radionice pogledajte OVDJE.

PRIJAVA
Sudjelovanje na pojedinačnoj ili obje radionice prijavite do ponedjeljka 24. siječnja 2022. na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/ELEVATE_workshop2

Važno:

Tekst poziva dostupan je na sljedećoj poveznici: https://civitas.eu/events/civitas-regional-city-exchange-incubation-workshops

* Više o aktivnostima Mreže pogledajte na web stranici https://civinet-slohr.eu/

 

Pin It on Pinterest

Share This