Poziv na placemaking radionicu

12.07.2023 | Novosti, ODRAZ-ove vijesti

ODRAZ u suradnji s udrugom Križevački laboratorij inovacija za klimu (KLIK) organizira radionicu „Community Placemaking“ u Šibeniku 19. srpnja 2023.
Cilj radionice je upoznati se s pristupom stvaranja mjesta (eng. placemaking) te alatima koji pomažu oblikovati javni prostor.

Pristup stvaranja mjesta pomaže osmisliti pozitivne i praktične projekte u zajednici, podupire građane da se čuje njihov glas te razvija maštu za oblikovanje javnog prostora i bolje budućnosti.

Postoje razvijeni alati koji pomažu u ovome procesu i jednostavni su za korištenje. Tijekom ove radionice upoznat ćemo se s alatom Place Game koji pomaže ocijeniti pojedino mjesto iz društvenog aspekta, aspekta povezanosti, ugodnosti i sadržaja, a upotpunjen je upitnikom u koji je moguće uključiti i same građane.

Tijekom radionice sudionici će se upoznati s pristupom stvaranja mjesta, zatim Place Game alatom nakon čega slijedi primjena alata na odabranim lokacijama u Šibeniku. Naposljetku će se raspraviti o dojmovima provedene evaluacije pojedinog mjesta, odnosno odabrane lokacije. Na temelju prikupljenih saznanja, sudionici će prikupiti kreativna rješenja koja se mogu ostvariti u kratkoročnom razdoblju i viziju mjesta.

 Ova radionica je dio PLACE projekta (Placemaking for Citizen-led Missions in SE Europe) koji provode Placemaking Europe, Korimako, KLIK i PUSH, organizacije koje su ujedno i dio inicijative Thriving Communities koja nastoji pomoći zajednicama učiniti temeljite promjene ka uspjehu.

Ovaj je događaj omogućen uz podršku Programa Europske Unije „Građani, jednakost, prava i vrijednosti“.

 

Program radionice dostupan je OVDJE

Više o projektu i što je ‘placemaking’ možete saznati OVDJE.

Pin It on Pinterest

Share This