Pogledajte novi ODRAZ-ov film “Građani znaju najbolje – sudjelovanje građana u odlučivanju”!

28.10.2016 | ODRAZ-ove vijesti

Što motivira građane na sudjelovanje – financije, ideologija, vjera? Ili ih motivira nešto drugo – problemi i pitanja o kojima ovisi budućnost zajednice u kojoj žive? Imaju li građani pravo sudjelovati u donošenju odluka koje će utjecati na njihov život, saznajte u najnovijem ODRAZ-ovom kratkom filmu.

Film na jednostavan način prikazuje kako se problemi u zajednici mogu rješavati zajedno. Obavještavanje građana, prikupljanje mišljenja i prijedloga te savjetovanje kroz javnu raspravu i dijalog, otvaraju mogućnost dogovora o najboljim rješenjima – jer građani znaju najbolje!

Sudjelovanje građana je proces putem kojeg građani utječu na javne odluke koje se tiču njihova života i života drugih građana – čini one koji odlučuju pouzdanijima, a donošenje odluka transparentnima. Građani trebaju imati mogućnost ukazivanja na probleme i izražavanja mišljenja, a vlasti bi stavove građana trebale uzimati u obzir.

Režiju, ilustraciju, animaciju i glazbu filma potpisuje ODRAZ-ov dugogodišnji suradnik Natko Stipaničev. Scenarij za film napisali su, pored Natka Stipaničeva, Lidija Pavić-Rogošić i Višnja Jelić Műck iz ODRAZ-a te Zlata Műck Sušec.

Film pogledajte OVDJE.

* Ovaj animirani film izrađen je u sklopu projekta “Edukacijom, podrškom i promocijom do dobrog upravljanja na lokalnoj razini” koji financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Pin It on Pinterest

Share This