Počeo je Europski tjedan održivog razvoja 2022.!

18.09.2022 | Istaknuto, Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Počeo je osmi po redu Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), koji se obilježava u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i ciljeve održivog razvoja. ODRAZ, koordinator ove europske inicijative u Hrvatskoj, zahvaljuje svima koji su se aktivno uključili i podsjeća sve zainteresirane da to još uvijek mogu učiniti do 8. listopada. Prijavite svoj događaj na www.esdw.eu i pridružite se europskom pokretu za postizanje ciljeva održivog razvoja!

Svake godine od 2015., više od 30 zemalja i tisuće događaja bude prijavljeno putem ove internetske platforme.

Događaji koje prijavljujete mogu biti veliki ili mali, organizirani uživo ili online; organizatori mogu biti škole i fakulteti, mjesni odbori, gradovi i općine, organizacije civilnog društva, zaklade, inicijative, muzeji, istraživačke organizacije, poduzeća. Ili ih možete organizirati vi i vaši prijatelji! 

Ideje za aktivnosti

Pokažite javnosti kako doprinosite održivosti – isplanirajte predavanje ili prezentaciju na temu koja vas zanima ili organizirajte akciju čišćenja okoliša. Ili pozovite svoje prijatelje na izazov – jedite tjedan dana održivo, izbjegavajte stvaranje plastičnog otpada, ne koristite automobil, nego pješačite ili vozite bicikl. Svaki dan dokumentirajte svoj izazov na društvenim mrežama. Ili ponudite svoje znanje drugima – održite online radionicu šivanja, izradite video tutorijale temeljene na održivom načinu života, a koji se mogu primijeniti u stanu, vrtu ili na balkonu. Napišite blog na temu održivog razvoja, ciljeva održivog razvoja ili aktualne klimatske krize.

Virtualni događaji, online aktivnosti, blogovi, vlogovi, video aktivizam, projekti održivosti u vlastitom domu, održivi umjetnički projekti, izazovi na društvenim mrežama, klimatski izazovi – sve su to načini na koje se možete uključiti i sudjelovati.

Događaji koje prijavljujete mogu biti održani uživo ili online. Mogućnosti ima mnogo! Ne zaboravite pritom koristiti hashtagove – #BudimoOdrživi i #ESDW2022

Događaj koji se odvija do 8. listopada možete predstaviti i prijaviti na sljedećoj poveznici: http://www.esdw.eu/register/

Bacite pogled na brojne zanimljive aktivnosti koje će se provesti u školama i lokalnim zajednicama diljem Hrvatske!   

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je, na poziv organizatora, koordinator u Hrvatskoj.

Kontakt

E-mail: ksenija@odraz.hr
Website: www.esdw.eu
Facebook: https://ww.facebook.com/EuropeanSustainableDevelopmentWeek
Twitter: @ESDW_2022
#BudimoOdrživi #ESDW2022

Pin It on Pinterest

Share This