Počeo Europski tjedan održivog razvoja 2021.!

18.09.2021 | Istaknuto, Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Počeo je sedmi po redu Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), koji se obilježava od 18. rujna do 8. listopada diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj. Vrhunac Tjedna bit će od 20. do 26. rujna. ODRAZ, koordinator ove europske inicijative u Hrvatskoj, zahvaljuje svima koji su se aktivno uključili i podsjeća sve zainteresirane da to još uvijek mogu učiniti do 8. listopada. Prijavite svoj događaj na www.esdw.eu i pridružite se europskom pokretu za postizanje Ciljeva održivog razvoja!

Istražite brojne zanimljive aktivnosti koje se provode u školama i lokalnim zajednicama diljem Hrvatske u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada!

Virtualni događaji, online aktivnosti, blogovi, vlogovi, video aktivizam, projekti održivosti u vlastitom domu, održivi umjetnički projekti, izazovi na društvenim mrežama, klimatski izazovi – sve su to načini na koje se još uvijek stignete uključiti i sudjelovati.

 

Događaji koje prijavljujete mogu biti održani uživo (u skladu s lokalnim epidemiološkim smjernicama) ili online.Organizatori mogu biti javne i obrazovne institucije, istraživačke organizacije, muzeji, zaklade, inicijative, udruge i poduzeća ili pojedini građani.

Pokažite javnosti kako doprinosite održivosti – isplanirajte predavanje ili prezentaciju na temu koja vas zanima ili  organizirajte akciju čišćenja okoliša. Ili pozovite svoje prijatelje na izazov – jedite tjedan dana održivo, izbjegavajte stvaranje plastičnog otpada, ne koristite automobil, nego pješačite ili vozite bicikl. Svaki dan dokumentirajte svoj izazov na društvenim mrežama. Ili ponudite svoje znanje drugima – održite online radionicu šivanja, izradite video tutorijale temeljene na održivom načinu života, a koji se mogu primijeniti u stanu, vrtu ili na balkonu. Napišite blog na temu održivog razvoja, Globalnih ciljeva ili aktualne krize.

Mogućnosti ima mnogo! Ne zaboravite pritom koristiti hashtagove – #BudimoOdrživi i #ESDW2021

Događaj koji želite organizirati, možete do 8. listopada predstaviti i prijaviti na sljedećoj poveznici: http://www.esdw.eu/register/

– – – – – –

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je, na poziv organizatora, koordinator u Hrvatskoj.

Kontakt
E-mail: ksenija@odraz.hr
Website: www.esdw.eu
Facebook: https://ww.facebook.com/EuropeanSustainableDevelopmentWeek
Twitter: @ESDW_2021
#BudimoOdrživi #ESDW2021

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This