Počeo Europski tjedan održivog razvoja 2020.!

18.09.2020 | ODRAZ-ove vijesti

Počeo je šesti Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), koji se ove godine iznimno održava od 20. do 26. rujna, a proširen je i na događaje i aktivnosti koje se odvijaju od 18. rujna do 8. listopada. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja. ODRAZ, koordinator ove europske inicijative u Hrvatskoj, zahvaljuje svima koji su se aktivno uključili i podsjeća sve zainteresirane da to još uvijek mogu učiniti do 8. listopada.

Ovogodišnji ETOR ponovno se usredotočio na događaje i aktivnosti povezane s Globalnim ciljevima održivog razvoja (GCOR) u svrhu promoviranja i bolje vidljivosti. Također, inicijativa pruža platformu svima u Hrvatskoj koji već rade na promociji i provedbi ciljeva, ali i ostalima koji žele postati aktivniji i živjeti održiviji život.

Zbog pandemije, fokus ovogodišnjeg ETOR-a je proširen, ne samo na organizaciju događaja i aktivnosti uživo (sve dok se mogu odvijati u sigurnim uvjetima), nego i virtualnih događanja.

Još uvijek se stignete uključiti!

Virtualni događaji, online aktivnosti, blogovi, vlogovi, video aktivizam, projekti održivosti u vlastitom domu, održivi umjetnički projekti, izazovi na društvenim mrežama, klimatski izazovi – sve su to načini na koje se možete uključiti i sudjelovati.

Primjerice, pozovite svoje prijatelje na izazov – jedite tjedan dana održivo, izbjegavajte stvaranje plastičnog otpada, ne koristite automobil,nego pješačite ili vozite bicikl. Svaki dan dokumentirajte svoj izazov na društvenim mrežama. Ili ponudite svoje znanje drugima – održite online radionicu šivanja, izradite video tutorijale temeljene na održivom načinu života, a koji se mogu primijeniti u stanu, vrtu ili na balkonu. Napišite blog na temu održivog razvoja, Globalnih ciljeva ili aktualne krize. Mogućnosti ima mnogo! Ne zaboravite pritom koristiti hashtagove – #BudimoOdrživi i #ESDW2020

Organizatori ETOR-a smatraju kako će se organiziranjem digitalnih događanja iskoristiti kreativni i inovativni potencijal pojedinaca, organizacija, vlada i poduzeća za istraživanje novih formata, ali i za pokazivanje Europi i svijetu kako male akcije mogu imati dubok i trajan utjecaj na održivi razvoj.

Događaj koji se odvija do 8. listopada možete predstaviti i prijaviti na sljedećoj poveznici: http://www.esdw.eu/register/

Posjetite www.esdw.eu i istražite događaje u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama!

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je, na poziv organizatora, koordinator u Hrvatskoj.

Kontakt
E-mail: ksenija@odraz.hr
Website: www.esdw.eu
Facebook: https://ww.facebook.com/EuropeanSustainableDevelopmentWeek
Twitter: @ESDW_2020
#BudimoOdrživi #ESDW2020

Istražite!

Odgovor na pitanje “Što je to održivi razvoj?” potražite u popularnom ODRAZ-ovom 3-minutnom animiranom filmu.

Više o Globalnim ciljevima održivog razvoja možete saznati i pročitatii u ODRAZ-ovoj publikaciji NOVI IZAZOV – Globalni ciljevi održivog razvoja do 2030. i edukativnom stripu “Naš planet i 17 ciljeva”.

Zašto bi svatko od nas trebao slijediti načela koja vode prema održivoj budućnosti pogledajte u video prezentaciji Što je to održivi razvoj?

Za više informacija o Programu za održivi razvoj 2030. i ciljevima održivog razvoja pogledajte na web stranici Sustainable Development Knowledge Platform.

Pin It on Pinterest

Share This