Počeo Europski tjedan održivog razvoja 2017.!

30.05.2017 | ODRAZ-ove vijesti

30. svibnja je počeo treći Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), a trajat će do 5. lipnja, Međunarodnog dana zaštite okoliša. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja. Trenutno je na online platformi ETOR-a registrirano preko 3.800 događanja iz 29 zemalja, od čega 26 događanja iz Hrvatske. ODRAZ, koordinator ove europske inicijative u Hrvatskoj, zahvaljuje svima koji su se aktivno uključili.

Europski tjedan održivog razvoja ima za cilj podizanje svijesti o Programu za održivi razvoj 2030. u Europi promovirajući aktivnosti organizacija koje koriste pristup “odozdo prema gore”, a koje su tematski povezane i podržavaju Globalne ciljeve održivog razvoja.

O Globalnim ciljevima održivog razvoja možete pročitati i u ODRAZ-ovoj publikaciji NOVI IZAZOV – Globalni ciljevi održivog razvoja do 2030.

Za više informacija o Programu za održivi razvoj 2030. i ciljevima održivog razvoja pogledajte na web stranici Sustainable Development Knowledge Platform.

Istražite koji se događaji odvijaju u vašoj blizini i drugim europskim zemljama!

Pin It on Pinterest

Share This