Održana završna konferencija projekta CIVITAS ELAN

04.07.2012 | ODRAZ-ove vijesti

Završna konferencija projekta CIVITAS ELAN koji se u provodi od 2008. održana je 28. lipnja 2012. u Ljubljani. Bila je to prilika za predstavljanje postignuća i rezultata četverogodišnje suradnje na projektu između pet europskih gradova – Ljubljane, Zagreba, Brna, Porta i Genta. Održana završna konferencija projekta CIVITAS ELAN.

Predstavnici pojedinih gradova predstavili su rezultate implementacije preko 6o projektnih mjera čija je zajednička tema bila uspostavljanje održivije mobilnosti u gradovima. Isto tako, govorilo se i o važnosti  uključivanja građana u ovaj i slične buduće projekte, kao i o tehničkim pitanjima koordinacije i evaluacije CIVITAS ELAN projekta.

Politički predstavnici svih ELAN gradova zaključili su konferenciju pogledom na budućnost  i raspravljajući o daljnjim mogućim aktivnostima koje će se baviti uspostavljanjem održive mobilnosti u gradovima nakon završetka projekta.

Gradonačelnik Ljubljane, Zoran Janković, je tijekom konferencije otvorio izložbu “CIVITAS ELAN – pet gradova za bolju mobilnost” na kojoj su izložene zanimljive fotografije koje su prikazale postignuća projekta u svim gradovima.

Glavni cilj CIVITAS ELAN projekta bio je poboljšanje kvalitete života građana uspostavom kvalitetnijih rješenja u gradskom prometu te promicanjem i poticanjem održivih, čistih i energetski učinkovitih načina odvijanja prometa.

Pin It on Pinterest

Share This