Održana sjednica Skupštine LPZ-a Grada Zagreba i okrugli stol iz ciklusa Zagrebački razgovori o zapošljavanju

26.03.2014 | ODRAZ-ove vijesti

U sklopu projekta “Kapacitet za razvoj”, sudjelovali smo na sjednici Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba, koja je održana 19. ožujka 2014. godine u prostoru Tribine grada Zagreba. Na skupštini je izglasana institucionalizacija LPZ-a Grada Zagreba pri Razvojnoj agenciji Zagreb te usvojen komunikacijski plan LPZ-a kojeg je pripremio ODRAZ. Nakon Skupštine održan je prvi u nizu nekoliko okruglih stolova iz ciklusa Zagrebački razgovori o zapošljavanju.

Na skupštini su jednoglasno usvojeni prijedlozi radne skupine i Upravnog odbora LPZ-a Grada Zagreba o institucionalizaciji LPZ-a Grada Zagreba pri Razvojnoj agenciji Zagreb-TPZ d.o.o. slijedom istih zaključaka, a na temelju točke 11. Statuta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba, Skupština LPZ-a Grada Zagreba na sjednici održanoj dana 19. ožujka 2014. godine donijela je ODLUKU da se prihvaćaju izmjene i dopune Statuta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba.

Temeljem odluke poslove tajništva LPZ-a preuzima Razvojna agencija Zagreb-TPZ d.o.o., koja u tu svrhu osigurava potrebne kadrovske, materijalne i financijske uvjete.

Također je na sjednici usvojen komunikacijski plan LPZ-a te je jednoglasno prihvaćen zahtjev rektora Zagrebačkog sveučilišta za članstvo u LPZ-u Grada Zagreba.

Istog dana nakon sjednice skupštine održan je okrugli stol iz ciklusa Zagrebački razgovori o zapošljavanju na kojem su sudjelovali vodeći stručnjaci za ESF i financiranje projekata koji doprinose razvoju ljudskih potencijala i zapošljavanju na razini lokalnih partnerstava za zapošljavanje iz Austrije:

  • Dr. Walter Reiter jedan je od osnivača instituta L&R Social Research (http://www.lrsocialresearch.at/) koji programira ESF za vladu Republike Austrije. Izvješća L&R Social Research instituta služe austrijskim ministarstvima, državnoj vlasti, javnim službama za zapošljavanje kao i međunarodnim organizacijama uključujući i Europsku komisiju kao izvor podataka pri donošenju odluka.
  • Mag. Michael Foerschner, stručnjak s velikim iskustvom kao voditelj odjela za poticajnu politiku u pokrajini Burgenland te kao voditelj odjela za ESF u Austrijskom ministarstvu gospodarstva i rada s posebnim naglaskom na uspostavu sustava “Territorial Employment Pacts (TEPs)” regionalnih partnerstava za zapošljavanje te njihovo funkcioniranje i financiranje u sustavu ESF-a (http://www.oecd.org/cfe/leed/40345681.pdf).
  • Juergen Grandits, voditelj je internacionalnih poslova i projekata BFI Burgenland
    (http://www.bfi-burgenland.at/) vodeće organizacije koja se bavi zapošljavanjem u ovoj austrijskoj pokrajini.

Uz stručnjake iz Austrije okruglom stolu su prisustvovali: pomoćnica Ministra rada i mirovinskog sustava gđa Tatjana Dalić, ravnateljica HZZ-a gđa Ankica Paun Jarallah, predsjedatelj LPZ-a Grada Zagreba g. Miro Laco, predstojnik Područnog ureda Zagreb HZZ-a g. Krunoslav Knežević, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo gđa Mirka Jozić i direktor Razvojne agencije  Zagreb  g. Frane Šesnić.

Kroz raspravu tijekom okruglog stola prenesena su najbolja iskustva iz Austrije u provedbi i programiranju ESF-a. Napravljeni su i prvi koraci prema uspostavi suradnje LPZ-a Zagreb i Austrijskih eksperata, koji su se stavili na raspolaganje LPZ-u za sve oblike suradnje u pripremi i provedbi projekata koji će doprinijeti razvoju ljudskih potencijala i zapošljavanju na području Grada Zagreba.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zagreb u partnerstvu sa: Gradom Zagrebom, Razvojnom agencijom Zagreb i organizacijom civilnog društva ODRAZ – Održivi razvoj zajednice provodi projekt “Kapacitet za razvoj”.

Ukupna vrijednost projekta je 32.091,94 EUR, a EU udio u financiranju projekta iznosi 23.735,06 EUR (73,95%), razdoblje provedbe projekta je od 18.09.2013. do 17.09.2014.,

Kontakt osoba za više informacija: Dario Vuljanko – dario.vuljanko@hzz.hr.

Više informacija o EU fondovima može se pronaći na web stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr.

Pin It on Pinterest

Share This