Održana prva radionica osnaživanja mladih za održivi razvoj zajednice

12.11.2019 | ODRAZ-ove vijesti

U sklopu projekta ˝Održivi razvoj društva kreće od mladih˝ 11. studenoga 2019. ODRAZ je organizirao prvu radionicu osnaživanja mladih za održivi razvoj zajednice za učenike Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba.

30 učenika 2.b razreda Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju imalo je mogućnost naučiti osnovne elemente koncepta održivog razvoja i upoznati se s Globalnim ciljevima održivog razvoja. Učenicima je prikazan animirani film o održivom razvoju i održana prezentacija ˝Što je to održivi razvoj?˝. Ispunjavali su kalkulator ekološkog otiska kako bi izračunali svoj utjecaj na planet. Kako bi se mogli upoznali s svakim od Ciljeva, podijeljen im je strip Naš planet i 17 ciljeva kojeg je ODRAZ preveo prošle godine.

Cilj radionice bio je osvijestiti učenike o važnosti održivog razvoja kako bi u budućnosti mogli o razvoju svoje zajednice razmišljati temeljem tih načela. To će biti i dobra osnova za njihove daljnje aktivnosti u školi i zajednici, putem kojih će širi krug svojih vršnjaka, ali i obitelj informirati o održivom razvoju.

Radionicu je održala Elizabet Gašparov

Edukacija je provedena u sklopu projekta ˝Održivi razvoj društva kreće od mladih˝ koji ODRAZ provodi u suradnji s udrugom Life Potential, Školom za grafiku, dizajn i medijsku produkciju i I. Ekonomskom školom iz Zagreba.

Ova radionica je prva od niza radionica koje će se provesti unutar navedenog projekta. U suradnji s partnerskim srednjim školama, organizirat će se po 4 radionice tijekom svake školske godine u svakoj školi za 1 razred. Time će projekt direktno obuhvatiti otprilike po 25 učenika u svakoj školi svake školske godine to jest ukupno 100 učenika tijekom ukupnog trajanja projekta.

Cilj projekta je povećati razinu i opseg informiranosti o održivom razvoju te potaknuti mlade na djelovanje u lokalnoj zajednici u skladu s načelima održivog razvoja.

Pin It on Pinterest

Share This