Održana edukacija za mlade u sklopu projekta Zapošljavanje mladih za održivi razvoj Gorskog kotara YES

01.12.2011 | ODRAZ-ove vijesti

Edukacija za mlade u sklopu projekta “Zapošljavanje mladih za održivi razvoj Gorskog kotara” koji je financiran sredstvima Europske unije održana je tijekom listopada i studenog u prostorima Lokalne razvojne agencije PINS. Glavne teme edukacije bile su pisanje prijedloga projekata i upravljanje projektnim ciklusom, a predavačice su bile Lidija Pavić – Rogošić, Marina Koprivnjak i Tihana Damjanović iz ODRAZ-a.

Polaznici edukacije su bili nezaposleni mladi ljudi, njih 14, s područja Gorskog kotara, a cilj edukacije je bio prenijeti  im osnovna znanja i tehnike pisanja projekata i upravljanja projektnim ciklusom.

Rezultat edukacije su tri manja projektna prijedloga, tematski usklađena s Planom održivog razvoja Gorskog kotara 2010.-2013., na kojima će polaznici samostalno nastaviti raditi tijekom prosinca i u siječnju 2012., nakon čega je zakazan još jedan susret s predavačicama iz ODRAZ-a kako bi se zaokružio proces pripreme projektnog prijedloga.

Kao završetak procesa, plan je da polaznici edukacije, uz pomoć PINS-a, istraže mogućnosti za financiranje svojih projekata putem otvorenih natječaja te na iste apliciraju svoje uratke.

Više o projektu “Zapošljavanje mladih za održivi razvoj Gorskog kotara” – YES saznajte ovdje.

Pin It on Pinterest

Share This