Održana druga radionica osnaživanja mladih za održivi razvoj zajednice

18.12.2019 | ODRAZ-ove vijesti

U sklopu projekta ˝Održivi razvoj društva kreće od mladih˝ 18. prosinca 2019. ODRAZ je organizirao drugu radionicu osnaživanja mladih za održivi razvoj zajednice za učenike Prve ekonomske škole iz Zagreba.

25 učenika Prve ekonomske škole imalo je mogućnost naučiti osnovne elemente koncepta održivog razvoja i upoznati se s Globalnim ciljevima održivog razvoja. Učenicima je prikazan animirani film o održivom razvoju i održana prezentacija ˝Što je to održivi razvoj?˝. Ispunjavali su kalkulator ekološkog otiska kako bi izračunali svoj utjecaj na planet. Kako bi se mogli upoznali s svakim od Ciljeva, podijeljen im je strip Naš planet i 17 ciljeva kojeg je ODRAZ preveo prošle godine.

Cilj radionice bio je osvijestiti učenike o važnosti održivog razvoja kako bi u budućnosti mogli o razvoju svoje zajednice razmišljati temeljem tih načela. To će biti i dobra osnova za njihove daljnje aktivnosti u školi i zajednici, putem kojih će širi krug svojih vršnjaka, ali i obitelj informirati o održivom razvoju.

Radionicu je održala Elizabet Gašparov.

Edukacija je provedena u sklopu projekta ˝Održivi razvoj društva kreće od mladih˝ koji ODRAZ provodi u suradnji s udrugom Life Potential, Školom za grafiku, dizajn i medijsku produkciju i I. Ekonomskom školom iz Zagreba.

Ova radionica je druga od niza radionica koje će se provesti unutar navedenog projekta. U suradnji s partnerskim srednjim školama, organizirat će se po 4 radionice tijekom svake školske godine u svakoj školi za 1 razred. Time će projekt direktno obuhvatiti otprilike po 25 učenika u svakoj školi svake školske godine to jest ukupno 100 učenika tijekom ukupnog trajanja projekta.

Cilj projekta je povećati razinu i opseg informiranosti o održivom razvoju te potaknuti mlade na djelovanje u lokalnoj zajednici u skladu s načelima održivog razvoja.

#OdraziSe #MladiZnajuOdrživo

Pin It on Pinterest

Share This