Održana četvrta radionica osnaživanja mladih za održivi razvoj zajednice

04.12.2020 | ODRAZ-ove vijesti

U sklopu projekta ˝Održivi razvoj društva kreće od mladih˝ 2. prosinca 2020. ODRAZ je organizirao četvrtu radionicu osnaživanja mladih za održivi razvoj zajednice za učenike Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba.

23 učenika 2.f razreda Prve ekonomske škole iz Zagreb imalo je mogućnost naučiti osnovne elemente koncepta održivog razvoja i upoznati se s Globalnim ciljevima održivog razvoja.

Učenici su sudjelovali na radionici putem online platforme ZOOM.

Tijekom jednog školskog sata, učenici su zajedno pogledali ODRAZ-ovu edukativnu prezentaciju o održivom razvoju

 

Rječ je o 12-minutnoj prezentaciji o održivom razvoju koja na jednostavan i slikovit način objašnjava pojam održivog razvoja i zašto bi svatko od nas trebao slijediti načela koja vode prema održivoj budućnosti. Poveznica na prezentaciju: https://www.youtube.com/watch?v=qf801GtYUC8&feature=emb_title

Nakon toga su ispunili ODRAZ-ov upitnik o stavovima učenika o održivom razvoju. Cilj upitnika je istražiti stavove učenika srednjih škola o temama vezanim za održivi razvoj.

Poveznica na upitnik: https://bit.ly/3mIYK3l

Na kraju edukacije ispunili su evaluacijski obrazac.

Cilj radionice bio je osvijestiti učenike o važnosti održivog razvoja kako bi u budućnosti mogli o razvoju svoje zajednice razmišljati temeljem tih načela. To će biti i dobra osnova za njihove daljnje aktivnosti u školi i zajednici, putem kojih će širi krug svojih vršnjaka, ali i obitelj informirati o održivom razvoju.

Radionicu je održala Elizabet Gašparov.

 

Pin It on Pinterest

Share This