Održan treći trening-blok “Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj”!

07.12.2015 | ODRAZ-ove vijesti

U Zagrebu je 3. i 4. prosinca 2015. održan treći dvodnevni trening-blok “Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj” u okviru projekta “Edukacijom, podrškom i promocijom dobrog upravljanja na lokalnoj razini”. Na treningu je sudjelovalo 26 predstavnika i predstavnica s područja četiri županije: Sisačko-moslavačke, Šibensko-kninske, Zagrebačke i Grada Zagreba.

Prvi dan treninga izrađivali smo vizije koristeći posebnu metodologiju u kojoj se od osobnih vizija dolazi do zajedničke vizije svih sudionika. Ujedno smo se podsjetili drugog treninga, projektnih ideja koje smo podijelili međusobno, te zadatka prijave projektne ideje putem pripremljenog obrasca u online formi.

Drugi dan treninga Siniša Bukal je predstavio rad LAG-a Zrinska gora – Turopolje. Sudionici su postavili nekoliko pitanja o dosadašnjim iskustvima LAG-a i izazovima kojima su bili izloženi pa se razvila kratka rasprava o sličnim iskustvima i metodama koje su koristili drugi LAG-ovi.

Predstavljanje projektnih ideja sudionika

Nakon predstavljenog primjera međusektorskog razvojnog partnerstva započeli smo s predstavljanjem projektnih ideja koje su bile prikupljene putem elektronskog obrasca prije treninga. Predlagači devet projektnih ideja predstavili su svoj projekt uz pomoć podataka koje su unijeli u obrazac.

Prilikom ispunjavanja obrasca predlagatelji su ukratko trebali opisati područje djelovanja, kratki opis problema, cilj projekta, ciljnu skupinu, poželjne partnere na projektu i sažetak projekta.

Nakon predstavljanja svih projektnih ideja sudionici su izabrali četiri ideje koje su im se najviše svidjele. Sudionici su prema vlastitom izboru izabrali u kojoj će grupi nastaviti raditi odnosno u kojem projektu žele sudjelovati kao predstavnici potencijalnog partnera.

U daljnjoj analizi izabranih projektnih ideja sudionici su u četiri grupe raspravili o korisnicima projekta – ciljnoj skupini i krajnjim korisnicima, partnerima i suradnicima, te su smislili nazive svojih projekata.

Predlagatelji projektnih ideja bili su: Grad Sisak, Udruga žena Međurić, Grad Zagreb, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Udruga ZvoniMir, Ivka Nikolić Jež – Grad Popovača, Grad Drniš, Grad Šibenik, LAG Krka.

Nazivi projektnih ideja su:

  1. “Ženske ruke”- Grad Sisak, Udruga žena Međurić, predlagatelji
  2. “Čovječe – uključi se” – Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, predlagatelj
  3. “Jačanje kapaciteta članova i stanovništva područja LAG-a Krka”
  4. “Podrškom do samostalnog života” – Grad Zagreb, predlagatelj

Do slijedećeg trening bloka, planiranog za početak 2016. godine, projektne grupe nastavit će s analizom projektnih ideja te će dobiti zadatak daljnje razrade projektnog prijedloga.

Pin It on Pinterest

Share This