ODRAZ na konferenciji o održivom prometu

03.10.2022 | Istaknuto, Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Međunarodna konferencija o održivom prometu naziva SuTra (eng. Sustainable Transport) odvila se u Opatiji od 29. rujna do 1. listopada 2022. Konferenciju su organizirali Sveučilište Sjever i Pomorski fakultet u Rijeci u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Rijeci te Fakultetom za pomorstvo i promet u Portorožu.  U posljednjem panelu konferencije sudjelovao je i Goran Lampelj iz ODRAZ-a, tajništva mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE.

Interdisciplinarnim pristupom se na ovoj konferenciji nastojalo odgovoriti na izazove koje globalizacija donosi pomorskom i prometnom sektoru pa se tako, između ostaloga, govorilo o digitalnoj i zelenoj tranziciji, dekarbonizaciji prometa, utjecaju kontejnerskog prometa na ekonomiju i izazovima  u obrazovanju. Sudionici su mogli poslušati znanstvena izlaganja zajedno sa stručnim temama putem panel rasprava.

 

U jednoj od panel rasprava koja je govorila o mogućnostima povezivanja akademskog i gospodarskog sektora za nove znanstvene i stručne projekte sudjelovao je i Goran Lampelj. Predstavio je djelovanje ODRAZ-a i mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE te projekte koji uključuju interdisciplinaran pristup u prometno-prostornom planiranju te rad s mladima i širom zajednicom Urban STEM i Climasum. Osim toga, naglasio je modalitete suradnje s visokoškolskim ustanovama putem CIVINET mreže te izdvojio benefite članstva u Mreži.

Više o konferenciji potražite OVDJE.

Pin It on Pinterest

Share This