ODRAZ potpisao ugovor za novi projekt – STEM za održivu budućnost!

13.05.2021 | Istaknuto, Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Povodom dovršetka procesa ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske 12. svibnja 2021. organizirao je svečanu dodjelu ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Među financiranim projektima je i ODRAZ-ov projekt “STEM za održivu budućnost” koji ćemo sljedeće dvije godine provoditi u suradnji s Udrugom za razvoj “uradi sam kulture” Radiona, Veleučilištem u Šibeniku i Tehničkim veleučilištem u Zagrebu,

ODRAZ je potpisao ugovor za projekt “STEM za održivu budućnost”  kojim će se ojačati kapaciteti predstavnika organizacija civilnog društava, studenata i drugih mladih te nastavnog i nenastavnog osoblja partnerskih obrazovnih institucija i time dobiti novi krug osposobljenih dionika za popularizaciju STEM-a te ojačati suradnju akademske zajednice i civilnog društva. 

 

 

 

 

 

 

   

  .

  Svrha projekta je izgradnja kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva, studenata i drugih zainteresiranih mladih korištenjem suvremenih edukativnih metoda u područjima STEM, STEAM, održivom razvoju, dobrom upravljanju, kritičkom i kreativnom razmišljanju i dr.

  Projekt se bavi transformacijom znanja i izgradnjom kompetencija prema stvarnim potrebama našeg vremena te promocijom znanosti za mlade, ali i za širu populaciju. Podučavat ćemo predstavnike OCD-a o načinima kreativnog stvaranja i kombinirati ih sa znanjem i vještinama iz područja tehnologije, inovacija i znanosti. Projektom će se osnažiti i predstavnici projektnih partnera i nastavnog osoblja za jačanje kapaciteta za kreiranje i implementaciju novih metoda podučavanja te za kreativnije djelovanje u zajednici kroz STEM. Više o projektu: https://www.odraz.hr/projekti/svi-projekti/stem-za-odrzivu-buducnost/

  Osim toga, partner smo udruzi Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) na projektu “UrbanSTEM – za gradove i zajednice budućnosti”, zajedno s Fakultetom prometnih znanosti i Fakultetom strojarstva i brodogradnje.

  Pozivom ukupne vrijednosti 150 milijuna kuna želi se jačati kapacitete organizacija civilnoga društva za aktivno uključivanje djece i mladih te opće populacije u popularizaciju STEM-a. Specifično, Poziv je usmjeren unaprjeđenju kapaciteta organizacija civilnoga društva za provedbu programa u području popularizacije STEM-a; suradnje organizacija civilnoga društva i odgojno-obrazovnih i visoko-obrazovnih institucija u području popularizacije STEM-a te povećanju broj aktivnosti s ciljem popularizacije STEM-a u općoj populaciji, s naglaskom na djeci i mladima.

  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost ODRAZ-a.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Pin It on Pinterest

  Share This