O održivom razvoju i društveno odgovornom poslovanju

20.05.2015 | ODRAZ-ove vijesti

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice i HR PSOR – Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i ove su se godine uključili u program Zagrebačkog energetskog tjedna. 15. svibnja u ZgForumu građanima Zagreba predstavili su osnovna načela održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja.

Uvodno je Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a predstavila koncept održivog razvoja, osnovna načela i sastavnice. Govorila je i o poimanju održivog razvoja u Hrvatskoj, preprekama, ali i o nizu manjih projekata i aktivnosti na tragu koncepta održivog razvoja, u svim dijelovima zemlje i različitim sektorima. Na kraju je prikazala kratki animirani film “Što je to održivi razvoj?”, koji se može pogledati ovdje.

Nakon toga je Mirjana Matešić iz HR PSOR-a govorila o društveno odgovornom poslovanju (DOP) – od dobrovoljnosti prema obvezi. Govorila je o dinamici pritisaka, dobrovoljnosti i regulativi, trenutnom statusu održivog razvoja u EU, definiciji i načelima DOP-a, ciljanoj publici / dionicima te strateškom vs. deklarativnom pristupu DOP-u. Informirala je prisutne o hrvatskoj nagradi za DOP i dimenzijama Indeksa DOP-a. Završila je s predstavljanjem područja DOP-a i koristima od takvog poslovanja.

Dvadesetak sudionika je angažirano sudjelovalo u razgovoru o ove dvije teme te pokazalo interes i potrebu za češćim događanjima na kojima bi se govorilo i raspravilo ove teme.

Pin It on Pinterest

Share This