Nacionalna obuka o javnim politikama, načelima i ciljevima održivog razvoja i njihovoj provedbi na lokalnoj razini

11.05.2021 | Istaknuto, Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Pozivamo na zadnje događanje o održivom razvoju i ciljevima održivog razvoja, kojeg Grad Split i ODRAZ organiziraju u sklopu međunarodnog projekta Oblikovanje fer gradova – integriranje Agende 2030. u lokalne politike, čiji je cilj  razrada ciljeva i aktivnosti vezanih za provedbu UN-ovih ciljeva održivog razvoja. Radionica će se održati na daljinu preko platforme Zoom 14. svibnja od 10 do 14 sati. 

Specifična nacionalna obuka namijenjena je državnim i javnim službenicima iz svih dijelova Hrvatske, organizacijama civilnog društva i ostalim zainteresiranim dionicima, kako bi ih informirali, educirali i potaknuli na osmišljavanje Agende 2030. na lokalnoj razini.

Bit će predstavljen nacrt Agende 2030 za Grad Split. Na kraju obuke će biti predstavljeni primjeri dobre prakse lokaliziranja ciljeva održivog razvoja iz nekoliko hrvatskih gradova.

Provoditelj obuke je ODRAZ-Održivi razvoj zajednice.

PRIJAVA
Molimo da se prijavite putem sljedeće poveznice https://bit.ly/3xKBzvz  najkasnije do 12. svibnja 2021. Prijavljeni sudionici će na dan održavanja događanja dobiti poveznicu.

* Poziv i detaljan program rada pogledajte OVDJE.

Projekt “Oblikovanje fer gradova – integriranje Agende 2030. u lokalne politike

Grad Split provodi međunarodni projekt Shaping fair cities – Integrating Agenda 2030 within local policies, čiji je cilj  razrada ciljeva i aktivnosti vezanih za UN-ovu Agendu 2030. (Transformacija našeg svijeta: Agenda 2030. Za održivi razvoj) i provedba Ciljeva održivog razvoja (Sustainable development goals – SDGs); kao i podizanje svijesti, poboljšavanje razumijevanja te aktivnija uključenost lokalne samouprave, udruga i građana u identifikaciju ciljeva održivog razvoja relevantnih za lokalno područje. Projektom se promovira ključna uloga aktivne lokalne samouprave i decentralizirane suradnje za doprinos društvenoj, ekonomskoj i okolišnoj dimenziji održivog razvoja. Više na www.shapingfaircities.eu | info: SFC@split.hr

Veselimo se druženju!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This