Prijavite se na Konferenciju o digitalnoj inkluziji

26.01.2022 | Novosti, ODRAZ-ove vijesti

Grad Zagreb i Mreža za razvoj digitalne pismenosti 17. veljače 2022. organiziraju Konferenciju o digitalnoj inkluziji. Konferencija će se održati u Zagrebačkom inovacijskom centru (Avenija Dubrovnik 15, dvorana Akcelerator) od 9 do 16 sati uz prijenos na internetu. Konferencija je dio aktivnosti projekta “Mreža za razvoj digitalne pismenosti” u kojem ODRAZ sudjeluje kao partner.

Rezultate istraživanja o potrebama digitalne inkluzije starijih osoba, osoba s invaliditetom, stanovnika otoka i ruralnih sredina predstavit će znanstvenice s Fakulteta organizacije i informatike.

Primjere najbolje europske prakse digitalne transformacije javne uprave prezentirat će Ivar Tallo, osnivački direktor Akademije e-Uprave Estonije.

Dekan Algebre Mislav Balković govorit će o neformalnom učenju u funkciji razvoja digitalne pismenosti. Christine Leitner, viša savjetnica Austrijskog ministarstva digitalnih i ekonomskih poslova predstavit će primjere javnih politika digitalne inkluzije austrijskih građana.

S Riinom Vuorikari i Stefanom Kluzerom razgovarat ćemo o novoj verziji europskog okvira digitalnih kompetencija za građane DigComp 2.2 razvijenog u suradnji Zajedničkog istraživačkog centra Europske komisije i zajednice prakse All Digital DigComp. Predstavnici zagrebačkih udruga prezentirat će potrebe svojih članova, dok će predstavnici Zagreba, Rijeke i Varaždinske županije sudjelovati na panelu o politikama digitalne inkluzije regionalnih i lokalnih samouprava.

Mreža za razvoj digitalne pismenosti priprema smjernice razvoja javnih politika digitalne inkluzije, koje mogu poslužiti u razradi strateških i operativnih planova u okviru Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. ODRAZ je član Mreže i koordinator radne skupine 1. Digitalno građanstvo u sklopu koje će biti izrađene smjernice za oblikovanje javnih politika za razvoj digitalnog građanstva.

PRIJAVA
Sudjelovanje na konferenciji prijavite najkasnije do 14. veljače na sljedećoj poveznici: https://www.surveymonkey.com/r/inkluzija 

Poveznica na konferenciju

Više informacija i detaljan program rada možete pronaći na web stranici konferencije.

 

Pin It on Pinterest

Share This