Sudjelujte u manifestaciji Hrvatska volontira 2023. – Mali doprinos za veliki utjecaj!

26.04.2023 | Istaknuto, ODRAZ-ove vijesti

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskom mrežom za beskućnike i ODRAZ-om, organiziraju trinaestu kampanju Hrvatska volontira kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.  Naglasak ovogodišnje kampanje koja se odvija od 17. do 20. svibnja je na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

Održavanjem manifestacije Hrvatska volontira želi se istaknuti značaj volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja i kojim oživljavamo najplemenitije težnje čovječanstva – težnju za mirom, slobodom, mogućnostima, sigurnošću i
pravdom.

Ovogodišnjom kampanjom želi se podsjetiti da je volontiranje izvor snage zajednice, otpornosti, solidarnosti i društvene kohezije koji donosi pozitivne društvene promjene poticanjem poštivanja različitosti, jednakosti i sudjelovanja svih slojeva društva. Upravo su volonteri promicatelji promjena u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem tih promjena i inspiriranjem drugih te su prepoznati kao ključni dionici za postizanje 17 globalnih ciljeva održivog razvoja, stoga i ovogodišnji slogan kampanje: Mali doprinos za veliki utjecaj.

Kampanja Hrvatska volontira ove će se godine održati od 17. do 20. svibnja.

Na sudjelovanje u manifestaciji pozvane su sve neprofitne organizacije – organizatori volontiranja, da organiziraju volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobit za zajednicu u kojoj djeluju.

PRIJAVA VOLONTERSKIH AKTIVNOSTI – ONLINE APLIKACIJA VOLONTEKA.HR
Svoje volonterske aktivnosti organizatori volontiranja mogu upisati u online aplikaciju: www.volonteka.hr do petka, 12. svibnja 2023. godine.

Unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini koji će ih moći pretražiti te se uključiti u volonterske aktivnosti koje ih zanimaju. Vodeći se ciljevima održivog razvoja, organizacijama prepuštamo osmišljavanje i organizaciju aktivnosti koje se najbolje uklapaju u postojeće djelovanje.

Vjerujemo da će se kroz veliki broj organizacija, akcija i volontera te veliki broj svih nas uključenih u manifestaciju prikazati i snaga naših težnji u izgradnji humane i aktivne zajednice.

Pin It on Pinterest

Share This