Gradovi za klimatsku neutralnost: otvorene prijave za konferenciju u Ljubljani!

21.02.2023 | ODRAZ-ove vijesti

Otvorene su prijave i objavljen nacrt programa konferencije “Gradovi za klimatsku neutralnost” koja će se održati od 22. do 24. ožujka 2023. u Ljubljani. Sa zadovoljstvom vas pozivamo da nam se pridružite i prijavite svoje sudjelovanje do 10. ožujka te zajedno s nama proslavite 10. obljetnicu djelovanja mreže CIVINET Slovenija – Hrvatska – JIE.

Glavni program obuhvaća Skupštinu mreže CIVINET Slo-Hr-JIE i konferenciju s tematskim izlaganjima, kratkim pitchevima, panel raspravom te posjetom primjerima dobre prakse. Konferencija donosi i brojne popratne sadržaje – mogućnost sudjelovanja na radionici ProSUMP i predstavljanju filma Why we cycle? te umrežavanje s predstavnicima grčkih gradova.

 

Bogat i zanimljiv program otpočet će u srijedu 22. ožujka u 12 sati radionicom održive urbane mobilnosti ProSUMP. Radionica obuhvaća temu institucionalizacije urbane mobilnosti u jedinicama lokalne samouprave zapadnog Balkana, s prijedlozima novih ili unaprijeđenih organizacijskih struktura te mogućnosti tehničke podrške i pilot projekata. Radionica je namijenjena korisnicima projekta ProSUMP i svim ostalim zainteresiranim dionicima. Na radionici će biti osiguran simultani prijevod na engleski jezik.

Službeni dio programa kreće u večernjim satima godišnjom Skupštinom mreže od 18:15 – 19:30. Prije Skupštine, održat će se zajednički sastanak Upravnog, Političkog i Akademskog odbora od 17:30 – 18:15.

U četvrtak 23. ožujka, od 9 sati slijedi raznovrsan program konferencije #Cities4Climateneutrality  koji uključuje tematska izlaganja, panel raspravu, pitch sesiju i grupni rad te posjet primjerima dobre prakse održive mobilnosti (šetnja pješačkom zonom, obilazak biciklom i autobusom po Ljubljani ili brodom po Ljubljanici).

Prilika je to za umrežavanje i razmjenu kontakata s predstavnicima devet grčkih gradova, članova mreže CIVINET Grčka – Cipar, koji su u četverodnevnom studijskom posjetu Zagrebu i Ljubljani. Navečer, uz večeru i glazbu, zajedno ćemo proslaviti CIVINET-ov 10. rođendan.

Ako svoj boravak u Ljubljani planirate produžiti, pozivamo vas da u petak 24. ožujka dođete na projekciju filma Why we cycle? i razgovor o biciklističkom prometu i bicikliranju koji je organiziran na inicijativu biciklističkog gradonačelnika Ljubljane Mateja Praprotnika u suradnji s Ljubljanskom biciklističkom mrežom te uz podršku Grada Ljubljane i Kinodvora.

PRIJAVA
Sudjelovanje na konferenciji prijavite najkasnije do petka 10. ožujka na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/2Qk2V4FpXASjHbyj9

Program je dostupan OVDJE.

Vidimo se u Ljubljani!

Konferenciju organizira ODRAZ (Tajništvo mreže) u okviru projekta CLIMASUM u suradnji s Gradom Ljubljanom i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Europu – Energija, transport i zaštita klime.

Aktivnosti mreže CIVINET pratite ovdje: civinet-slohr.eu

Slika: Triple Bridge, D. Wedam

 .

.

.

Projekt CLIMASUM dio je Europske klimatske inicijative (EUKI) njemačkog Ministarstva gospodarstva i klimatskih promjena (BMWK).

 

Pin It on Pinterest

Share This